Ehkä tai sitten ei?

En ole ollenkaan varma, luetaanko tapiocatärkkelys paleoliittiseksi tuotteeksi. Enkä ole edes varma, onko se tapioka vai tapioca. Internet kertoo:

Tapioca-tärkkelys on Maniokki-kasvin juuresta saatavaa tärkkelystä. Maniokki on maapallon trooppisen vyöhykkeen tärkein ravintokasvi

Tällä perusteella voidaan kai olettaa, että se on kelvollinen tuote. Ainakin parempi vaihtoehto kuin peruna- tai maissijauho. Tai en minä tiedä. Kertokaa te, jotka olette viisaampia. Tein kuitenkin herkullisen ja kirpeän kiisselin jauheesta ja siitä tuli hyvää. Niinkin vaikeaa kuin mansikoita ja mustaherukoita veden kera kattilaan, kiehautus ja sekaan vesitilkkaan sotkettu tärkkelys. Steviaa mausteeksi ja ripaus suolaa. Mittasuhteita ei ole, koska mentiin kokeellisesti näppituntumalla. Lopputuloksena peruskiisseliä ja sopii hyvin välipalaksikin parin pähkinän kera.

Tapiocaa saa marketeista ja myös iHerbistä.

4 comments

  1. Maniokki ja/tai tapioca eivät valitettavasti kuulu ainakaan täyspaleoon. Toisaalta siihen ei tiukimman kategorioinnin mukaan kuulu myöskään bataatti. Olenpa törmännyt myös sellaisiin suosituksiin, jossa kaikkia maan alla kasvaneita juttuja (juureksia? ;)) olisi hyvä välttää. Mutta mitäpä näistä! Oman linjauksen mukaan! Eiköhän tämäkin keitos sun kohdalla uppoa 80/20 -prosentin sääntöön =)

  2. Jep, tähän tulokseen tulin myös tutkimusten jälkeen. Törmäsin muuten sellaiseenkin väitökseen, ettei tomaatit kuuluisi ollenkaan paleoon. Mun paleoon kylläkin kuuluvat. Samoin tapiocakiisselit. Niin ja kesällä myös satunnaiset jäätelöt 🙂

    Onneksi on oppinut tässä hieman löysäämään pipoa, joten ei tarvitse ahdistua ihan kaikesta. 80/20 rules 😉

  3. Jep, tomaattia ja muita koisokasveja ei suositella paleolla, jos terveydelliset ongelmat (autoimmuunisairaudet, vuotavan suolen oireyhtymä, niveltulehdukset..) jatkuvat peruspaleolle siirtymisen jälkeen. Jos terveys kondiksessa, niin ei ole syytä karsia näitä kasveja paleollakaan. Tavallisessa kypsässä punaisessa tomaatissa kuitenkin näitä ongelmallisia yhdisteitä on suhteellisen vähän, joten sen suhteen ei yleensä ole syytä huoleen eikä tarvetta mennä äärimmäisyyksiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s