Kosiotorttu

IIK, nyt tuli vuosituhannen herkkutuotos. Kosin ja suutelin itseäni ja huusin parvekkeella Hoosiannaa! Tämä on kaikkien kääretorttujen äiti. Unohtakaa välittömästi kaikki vehnäsössöt. Tämän helpompaa herkkua ei ole olemassa. Ja mikä parasta, tästä ei tule sairaaksi. *ISO SYDÄN*
6 luomumunaa
2 rkl luomuhunajaa tai enemmän, jos tahtoo
Luomuvoita 
Ripaus mantelijauhetta 
Vatkaa valkuaiset isoksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja hunaja kimpassa jonkinmoiseksi litkuksi. Yhdistä varovasti. Lisää tuotos voidellulle leivinpaperille, johon on heitelty mantelijauhetta. Paista uunin keskitasolla vajaa 10 minuuttia ja lämpöä taisi olla vajaa 200.


Anna pohjan jäähtyä hetki. Valmista sillä välin täyte. Tähän käy tietenkin ihan kaikki mahdollinen täytteeksi. Vain mielikuvista hieman ja paratiisi on valmis. Tällä kertaa omaan rullapullaan tuli tuoreita luomumansikoita, vaniljasteviaa, kookoskermaa ja mantelilastuja. Täyte sisään, rullaksi ja kohti ääntä. Oi joi, oikeasti hyvää! Kiitos ja kosiopyynnöt voi esittää kommenttiosioon tai sähköpostiin! 🙂


5 comments

  1. Tätä on näköjään tehty monessakin blogissa (keittiössä) oikein urakalla ja huikaisevin lopputuloksin! Menee kokeiluun itselläkin…
    Haaveilen suklaa-puolukkarahka-kääretortusta!
    Luuletko, että onnistuu tuo suklainen pohja?!

  2. Ihan varmasti onnistuu. Omallakin testilistalla on pitkään ollut suklainen versio. Jotenkin voisin kuvitella, että pohja tarvisi tuolloin hieman enemmän hunajaa ja jostain syystä näen myös kaakaonibsit jossain muodossa mukana. Kenties täytteessä 😉

    Kerro ihmeessä, jos päädyt suklaaversiota kokeilemaan 🙂

    1. Eli se rasva käytetään leivinpaperin voiteluun. Lähtee paremmin irti, kun paperin voitelee ja räpsyttelee mantelijauhetta päälle 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s