Ollaan piirakoita

Mitenkäs tässä nyt näin on käynyt, että labrasta on tullut leivinuuni. Kaikki postaukset ovat nykyään leipomisaiheisia. Johtunee kai siitä, että syön samoja ruokia viikosta toiseen ja toistuvat savulohi- tai jauhelihapostaukset on jo nähty. Varsinaisen aterioinnin rintamalla ei siis tapahdu mitään muutoksia. Turha niistä kai on mitään erillisipostauksia tehdä 🙂


Lisäksi tyytymättömyys nykyisiin elinolosuhteisiin (lue: kesälomaa odotellessa, joka alkaa viikon päästä ) olen todennut, että leipomispuuhat toimivat ahdistuksenhallintakeinona. Siksi sähkövatkain huutaa toistuvasti ja kikkailen keittiössä. Toisaalta sitä voisi viettää vapaa-aikanasa hullumminkin, joten ei kai se väärin ole 😀


Tässä taannoin tuli mieleen, että pitäisi saada leivosta. Sellaista tartelettia, tartatettia tai miten se ikinä kirjoitetaankaan. Lapsi autoon, kohti Kodin Ykköstä ja hankkimaan silikoniset annosvuoat. Hankinta oli onnistunut, tosin näiden koko on aika valtava, joten kovin hentojen ihmisten kannattaa varmaankin jakaa leivos ilman tappelua 🙂 Täytteeksi sopii tietenkin mikä tahansa 🙂
100g luomuvoita
2 dl mantelijauhetta
1 dl kookosjauhoa
3 rkl luomuhunajaa
1 luomumunan keltuainen
Sekoita aineet sievästi. Toimenpidettä helpottaa se, että voi on huoneenlämpöistä. Anna kylmettyä jääkaapissa sen verran, että taikinaa pystyy käsittelemään. Tämä ohje riittää kolmeen 12cm silikonivuokaan, riittäisi myös neljään, jos litistäisi taikinan ihan ohueksi. Paistetaan n. 10 minuuttia 200 asteessa ja keskitasolla. Kannattaa antaa jäähtyä hyvin, jotta kuori irtoaa ilman murenemista. Saattaa olla, että allekirjoittaneella ahnep*skalla kävi niin, että yksi piiras mureni, kun jostain syystä piti heti ja nyt saada täytettä suuhun 🙂

Taikinasta tosiaan riittäisi myös neljään, jos malttaisi läpsytellä ohuemmat kerrokset.

Melkein poltin, mutta sitä ei lasketa 🙂

Itse piirakka ja täytteenä vaniljastevialla maustettua kookoskermaa, raparperia, hunajaa ja kanelia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s