Piparia tarjolla!

Aamu alkoi piparilla. Siitä olisi moni teinipoika kateellinen. Ihan siis sen vuoksi, että pikkuleivät olivat melkein täydellisiä. Seuraavaan settiin tosin lisään hieman enemmän hunajaa ja mausteita. Tätä tämä paleo on parhaimmillaan. Ihastuttavia tuotoksia, joita voi sitten hinkata vielä paremmaksi. Menen avioon itseni ja piparin kanssa ❤
125 g luomuvoita
1 dl kotimaista luomuhunajaa
1½ tl pomeranssinkuorta
½ tl inkivääriä
Ripaus suolaa
1 tl soodaa
Ripaus neilikkaa ( olisikohan ollut 1/4 tl… )
1 luomumuna
3 dl mantelijauhetta
1 dl kookosjauhoja
Voi, mausteet ja hunaja kattilaan. Nopea kiehautus ja annetaan litkun jäähtyä. Sitten sekaan muna, jauhot ja sooda. Annetaan kohmettua jääkaapissa ihan rauhassa. Tässä tapauksessa yön yli. Leivotaan lähes normipiparien tapaan. Ainoastaan sillä erotuksella, että en onnistunut kaulimaan taikinaa, koska se meni sutuksi ja repesi. Siksi tyydyin läpyttelemään pieniä palloja suoraan leivinpaperille ja työnsin muotin läpsytetylle pinnalle. Oli huomattavasti helpompaa kuin kikkailla kaulimen ja kalliin kookosjauhon kanssa. Paisto vajaassa 200 asteessa ja reilu 5 minuuttia. Riippuen tietenkin paksuudesta.

Läpsyttelyä ja painelua.

Melkein palaneet 🙂

Mun aviopuoliso. Joku heistä 🙂

9 comments

  1. Tein näitä ihan väärin, munavammaisena ilman munaa, ilman soodaa, makeutin vaniljastevialla enkä edes antanut levätä yön yli jääkaapissa vaan heti läiskin pellille :-). Hunajalla (ja munalla) tulee varmasti parempia, mutta kyllä nuo nyt mut harhautti jo vähän joulutunnelmiin :-). Ensi kerralla sitten kärsivällisemmällä otteella.

  2. Kokeilin näitä äsken, ja ainaki raakana maistu tosi hyvältä! 😉 Hunajan tilalta laitoin 0,75 dl vaahterasiirappia ja mausteena käytin valmista piparimixiä 2-3tl.

  3. Okei, mie nyt lopulta päädyin paistaan nuo ja niistä tuli ihan kummallisen makusia :< Tosi hyvä tekstuuri, oikein rapsakoita ja kauniita tuli, mutta mietin, että olikohna se sittenkin tuo vaahterasiirappi vähän epäsopiva valinta tähän. Muilla kokemuksia tästä?

  4. Okei, kokeilin näitä nyt hunajalla ja oli oikean makuisia nyt! Jotenkin sain näistä vähän jänskän tuntusia vaan, semmusia taipusia lörppiä 😀 Mutta kehittely jatkukoon :)Hyvä resepti muuten!

  5. Eihän niistä ihan samanmoisia rapsakoita tule kuin peruspipareista. Tosin lämpötilan lasku ja pidempi paistoaika saattaisi auttaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s