Rääpäleen riisiretki

Eilen oli sangen normaali päivä syömisien suhteen. Ilta ei ollut. Söin nimittäin riisiä. IIK ja kauhistus! Tärkkelystä ja epäpaleoliittista tavaraa. Spank me! Saanen selittää ennen pieksemispuuhia. Diabeteksen vuoksi välttelen tärkkelystä. Verensokerini suuttuu välittömästi, jos työnnän suuhuni perunaa tai bataattia. Se menee korkealle ja kovaa. Eikä se ole mikään elinvoimainen olotila. Riisi on vähän niin ja näin. Se ei nosta verensokeria järjettömästi ja satunnaisnautintona jees. Lähinnä joulupuurona ja juhannuksena. Jostain syystä psykiatrinen sairaala tarjoaa hoitajille potilaille riisipuuroa aina juhannuksena. Olen aina juhannuksena töissä. Ja syön aina riisipuuroa juhannuksena. 


Tämä riisirepsahdus oli puhtaasti ennakoiva toimenpide. Urheilin eilen kolme tuntia ja kaikki sporttailut näkyvät viiveellä verensokerissa. Päätin siis olla ovela ja tarjota tärkkelystä yötä vasten, jotta en aamulla olisi ambulanssin tarpeessa. Mietin pitkään, miten riisin nauttisin. Puuro ei tuntunut nyt hyvältä vaihtoehdolta, kun se tosiaan kuuluu vain j-alkuisiin juhliin. Päädyin pohdintojen jälkeen appelsiiniriisiin, joka oli lapsuuden suurin herkku. Terveisiä äitylille! 🙂

  • 1 dl vedessä keitettyä puuroriisiä, jäähdytettynä ja huuhdeltuna
  • 1 applsiini neuroottisesti kuorittuna ja ilman valkoisia osia tahi kalvoja
  • 1 dl vaahdotettua luomukermaa
  • maun mukaan vaniljasteviaa
Sekoita ja syö. Verensokeri oli aamulla 3.3.mmol/l, joten saatoin olla aika fiksu tämän aterian suhteen. Paleoliittista tästä ei saa, mutta herkkua silti. Sallittakoon nämä notkahdukset ajoittain. Joskus voi löysäillä nuttua ja heittäytyä vallattomaksi. Kunhan nyt ei ihan jokapäiväiseksi riisiläiseksi ryhdy 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s