Voihan emälimppu!

Nyt tuli kyllä busailtua maailman loistokkain tuote. Hallelujah viljaton ja vaaraton siemenlimppu! Tosin seuraavaan settiin heittäisin psylliumia, jotta rakenne olisi kiinteämpi. Tästä ohjeesta riitti kahdelle malttamattomalle aikuiselle. Vatsa kiittää 🙂

 • 2½ dl lämmintä vettä
 • 2 rkl chia-jauhetta
 • 3 rkl kookosjauhoa
 • 1 luomumuna
 • 2 dl mantelijauhetta
 • 1 tl kotimaista luomuhunajaa
 • tupsahdus suolaa
 • ½ pss kuivahiivaa
 • seesaminsiemeniä
Vispaa chiapöly lämpimään veteen. Anna levätä 10 minuuttia. Lisää muut aineet ja asettele taikina leivinpaperin päälle hetkeksi huilaamaan. Sivele ennen uuniin asettamista päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista keskitasolla, 180 asteessa noin 45 minuuttia.

4 comments

 1. Hyvänkuuloinen ohje 🙂 kysyisin, että millä nuo kookosjauhot voisi korvata? Pellavasiemenrouheella, mantelijauholla? JA onko hiiva täysin välttämätön, oma vatsani kun ei sitä siedä.. Voisiko senkin korvata jollain?

 2. Kookosjauhon voi varmaankin korvata riittävällä määrällä mantelijauhetta. Omissa leipomuksissa tuon kookosjauhon merkitys on tiivistää taikinaa, ettei jää liian märäksi. Kyllä se varmaan ilman hiivaakin onnistuu, tosin aika lituska tulee leivästä. Tosin haitanneeko se sitten mitään 🙂

  Kokeile ja kerro, onnistuuko 🙂

 3. Kiitos ohjeesta! Oli aivan mielettömön hyvää =).
  Vaihdoin vain chiat psylliumiin ja lorautin hieman molkosania siinä toivossa, että leipään olisi saanut hieman happamuutta. Lopputulos tosiaan jäljitteli hieman leivän ominaista hapahkoa makua, mutta saattoi se johtua hiivastakin?
  Teen tätä toistekin ;).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s