Tunnelmatorttu

Marraskuun mustat ilmat vaativat ehdottomasti joulutorttuja. Perinteisiä vehnähöttösiä en suostu syömään. Wheat is murder, you know 😉 Tämä tuotos ei ole tosin millään tavalla joulutortun tapainen. Käyttäisin mieluummin nimitystä luumuleivonnainen. 

 • 100g huoneenlämpöistä luomuvoita
 • 1 dl kookosjauhoja
 • 1 dl mantelijauhetta
 • kuivattuja luumuja
 • 1 luomumuna voiteluun
Luumuhilloa saa keittämällä kuivattuja luumuja hetken vähässä vedessä ja pöräyttämällä ne soseeksi sauvasekoittimella. Kunnon jäähdytys ja luumusose on valmis. Jäähtymisen aikana valmistuu taikina, jonka tekeminen on sangen helppoa. Nypi jauheet ja voi. Laita jääkaappiin ja anna kovettua. Taikinan käsittely onkin sitten hieman haasteellisempaa. En saanut aikaiseksi tähtimallin tuotoksia, mutta jotain kikkailua kuitenkin. Minkäänlaista sitkoa tuossa taikinassa ei ole, mutta ehkä kuitenkin aavistus joulutunnelmaa 🙂 Rakenne on enemmänkin murutaikinan mukainen kuin lehtitaikinan tapainen.
Hei, me hilloonnutaan! 🙂
Ei se ole joulutorttua nähnytkään, mutta eipä siitä vatsakaan tule kipeäksi, kuten vehnäveljestä.

6 comments

 1. Joulun kunniaksi voisi kenties tehdäkin rahkavoitaikinan. Täytyypä etsiä ohje, kun niin ihana tuo luumuinen kuva. 🙂

 2. Meillä on tapana veljesten kesken vääntää jouluisin joulupasteijat. Nyt vaan olemme kaikki paleoliittisia, joten taikina tuottaa harmaita hiuksia. Ei löytyisi hyvää taikinaa suolaisille pasteijoille?

  T. Sami

 3. Terve taasen!

  Tuosta antamastasi reseptistä en osannut taikoa pasteijoita (pienen koon takia ne oli todella vaikea rakentaa käsin – ilman muottia – jolloin rakenne sitten hajoili), mutta tästä reseptistäsi onnistui mielettömän hyvin!

  http://luolalaboratorio.blogspot.com/2011/07/seesam-aukene.html

  Siemeniä ei tosin käytetty. Täytteenä tänä vuonna jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, keitettyä kananmunaa, paprikaa ja herkkusieniä sekä kasa mausteita (kanelia tietty joulun kunniaksi ja toimii muutenkin hyvin chilin vastapainona). Kiitoksia siis!

  T. Sami

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s