Maksa-arvio

Lapsoset esittivät toiveen maksamakkarasta. Hyvänä äitinä tietenkin tartuin toimeen. Ongelmaksi meinasi tosin muodostua se, etten voisi edes kuvitella ostavani perinteistä perusmaksamakkaraa, koska ainesosat eivät tyydytä kriittistä silmääni. Itsehän en maksamakkaraa syö, koska olen sisäelinrajoitteinen. Ei vaan pysty syömään maksaa. Lapsuuden traumoja, ei sen kummempaa. Terveisiä ala-asteen opettajalle, joka istutti neljä tuntia ruokalassa jauhemaksakastikkeen kera. En maistanut. Enkä maista edelleenkään.


Maksamakkarakaupassa valinta oli ilmeinen. Luomua tietenkin. Kiitos Pajuniemelle.Taas! Välttämättä en pidä siitä, että makkaraan on työnnetty fruktoosia ja muutamat koodit, MUTTA kokonaisuutena kuitenkin pienempi paha kuin vieruslaarissa pötköttelevät kaverit. Eikä aina voi niuhottaa kuitenkaan. Kokonaisuus on tärkeämpi kuin kerran vuodessa nautitut täytekakut tai luomulaatuiset maksamakkarat.


Arvosteluraati koostui kolmesta henkilöstä. Sangen kattava otos siis näin suomalaisittain. Tutkimus- ja tarkkailuryhmän havaintoja:

  • pehmeä, suolainen, muskottipähkinä maistuu viipyilevästi ( mies 36v. )
  • kamalan suolaista, tahmeaa ja ällöä ( nainen 8v. )
  • tietenkin se on hyvää, kun se on luomua ( mies 6v. )
  • vähän sotkee, hankala leikata ( nainen 8v. )
  • haisee lihatiskille ( mies 6v. )
  • rasvainen ja täyteläinen ( mies 36v. )
Hintaa 250g:n patukalle oli laitettu HOK-Elannon toimipaikassa 3.29e. Ei siis mikään järin suurin investointi, jos haluaa satunnaisesti nauttia maksamakkaran ihanuudesta. Taloushallinnon ylipäällikkönä aion edelleenkin ostaa tuotetta ja voin sitä tämän käyttäjäryhmän perusteella suositella muillekin. Jos nyt sattuu siis maksat kiinnostamaan 🙂
Ainesosat
Luomusianliha, luomusian- ja luomunaudanmaksa (27%), vesi, luomuperunajauho, suola (1,5%), fruktoosi, luontaiset aromit(mm. muskottipähkinä, inkivääri, kardemumma, sipuli, pippurit) hapettumisenestoaine (E301, 331), säilöntäaine (E250)
Ravintosisältö 100 g
Lihapitoisuus
54 %
Energiaa
1115 kJ/267 kcal
Proteiinia
12,7 g
Hiilihydraattia
1,46 g
Rasvaa
23,4 g
   josta tyyd. rasvah
8,5 g
Natriumia
0,58 g
Gluteeniton
Laktoositon
Ei natriumglutamaattia
Maidoton
Munaton
Soijaton
GMO vapa

2 comments

  1. Tuota Pajuniemen luomu maksamakkaraa meillekin on pari kertaa ostettu. Tyydytti maksamakkarahimon, mutta jotenkin maistuu kyllä ”teolliselle”. Ennemmin tosiaan tuota kuin vaikkapa HK:n maksista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s