Aikuisviihdekeksi

Tämän reseptin runko taitaa mennä johonkin ihan muualle kuin omaan keittiöön. Olen melkein varma, että originaali ohje on Sissonilta tai joltain hänen heimonsa jäseneltä. Mikäli olen väärässä, niin anteeksi ja jos olen oikeassa, niin kiitos. 

  • 5 dl mantelijauhetta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 5 rkl vettä
  • 2 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 dl parmesania
  • savusuolaa
Sekoita muut aineet, paitsi savusuola. Taikinan on tarkoitus olla tönkköä ja sen saa helpoiten levitettyä leivinpaperille kostutetuilla sormilla. Ohuen läpyskän päälle ripotellaan savusuolaa lempeästi ja sitten uunin keskitasolle 180 asteeseen, noin 20 minuutin ajaksi. 

Paleoniuhot jättävät tietenkin tuon parmesanin pois, jos ahdistaa. Omaan viitekehykseen se sopii kyllä kertakattauksella satunnaisesti. Oreganonkin voi vaihtaa mihin tahansa yrttiin tai jättää kokonaan pois. Valkosipulimurskakin voisi sopia hienosti sekaan. Sitä varmaankin sitten seuraavalla kerralla.

Ilahduttavaa tässä oli se, että koostumus oli kiinteä ja rapea. Kuin menneen elämän suolakeksissä. Seuraavan kerran ( eli ei ikinä ), kun tulee aikuisvieraita kotiin, niin miksei illanistujaisissa voisi olla juuri näitä ja ämpärillinen juotavaa. Jos siis harjoittaisi aikuisviihdettä 🙂
Ennen uuniin työntymistä.
Aivan huippua ja rapeaa pupellettavaa. Juuri niihin hetkiin, jolloin suu kaipaa tekemistä. Päälle vaikkapa voita ja leikkelettä, niin tulee ihmispolo onnelliseksi ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s