Paleonisti

Tässä ei nyt ole taaskaan mitään kerrottavaa. Nämä otokset ovat esiintyneet jo Labran Facebook-sivulla, mutta laitan ne myös tänne muistiin  ja tiedoksi niille, jotka kysyvät toistuvasti :

MITÄ SÄ SIT MUKA SYÖT ?

No mä syön ruokaa. Isojen ihmisten aterioita. Syön sitä, mitä haluan ja tekee mieli. Pääsääntöisesti tekee mieli kanaa, broileria tai lintua. Ihan miten sen haluaa määritellä. Samalla viivalla seisoo luomulaatuinen nauta ja ihan rinnalla loimulohi. Näitä pallottelen päivästä toiseen enkä kyllästy. Kananmunat toki kuuluvat viikko-ohjelmaan myös. Niitä menee muodossa tahi toisessa kymmenkunta viikossa. Luomuna tietenkin. Proteiinien lisäksi suurkulutan rehuja saatavuuden mukaan. Joskus tyydyn viherjuomiin- ja pirtelöihin, useimmiten jauhan ne kuitenkin hampailla. Siemeniä ja pähkinöitä rajoitetusti, koska olen lihava. Turhaa energiaa niistä rasvahapoistakin tulee, jos pähkinöitä pussitolkulla puputtaa. 


Sitten on ne rasvat. Pääsääntöisesti kookos- ja oliiviöljyä. Neitsytpuristettua ja luomua. Etenkin kana vaatii kaverikseen kookosöljyä, salaattiin sotken mieluummin oliivia. Joskus tulee himo paistaa munat voissa ja silloin toimin niin. Lisäksi leivonnaisissa suosin luomuvoita. Ja onhan se tietysti myös höyrytettyjen kasvisten kanssa aika jees 🙂


Entäs maito? No joskus syön juustoa. Joskus syön turkkilaista luomujogurttia. Joskus syön rahkaa. Joskus jopa luomukermaa. En säännöllisesti, satunnaisina fiilistelyinä. Perinteiseen paleoon maitotuotteet eivät kuulu, mutta oma kroppa ei huuda vastaan, vaikka joskus maitotielle menenkin. Yksilöllistä ja vapaaehtoista siis.


Hedelmiä ja marjoja menee rajoitetusti. Johtuen olemattomasta hiilihydraatinsietokyvystäni ja haimattomuudesta. Marjoja siedän ja niitä nautin päivittäin hitusen. Jäisenä pakkasesta tai lössöinä lusikalla suuhun. Mustikat kookoskerman kanssa ovat herkkua eikä niihin näköjään kyllästy koskaan. Hedelmien suhteen olen hyvin rajoitettu. Välttämättä en nauti edes viikottain. Riippuu verensokerista ja telluksen asennosta 🙂 


Herkuista menee tummaa suklaata päivittäin. Raakana menisi vielä useammin, jos olisin reippaampi. Tässäkin on tosin sen ongelma, että omatekoiseen suklaaseen tulee niin helposti työnnettyä liikaa hiilihydraattia ja sitten ollaan taas pulassa verensokerin kanssa. Makeutusaineista olen hyväksynyt vain stevian ja nykyään rajoitan senkin käyttöä aktiivisesti. Ihminen kun ei mielestäni tarvitse makeaa. 


Näitä mä syön ja hyvin menee. Paitsi silloin, kun kilpirauhanen kettuilee ja diabetes näyttää keskisormea. Elämä ei ole auvoista kroonisesti sairaana, mutta biljoona kertaa laadukkaampaa paleonistinä kuin lautasmallilaisena. Paleon paras osuus on se, että keho hyrisee tyytyväisenä eikä ole minkäänlaisia vaikeuksia syömisien kanssa. Ei himoja eikä ruokatuskahetkiä. On helppo olla ja energian voi suunnata mielenkiintoisempiin toimiin kuin ruokarallatteluihin. Vuosikausien jälkeen olen vapautunut kaikista eneriatiheysajatteluista ja kaloriteorioista. Kaikki on niin luontevaa ja sujuu automaattisesti. Syön silloin, kun on nälkä ja olen syömättä, kun ei tee mitään mieli. Keho kertoo ja mä kuuntelen. Kiltisti ja kuuliaisesti 🙂

Grillattua kanaa ja sipulia. 

Aamupalasämpylät porkkanaraasteesta ja mantelijauheesta. Koko perheen suosikki!

Taas broileria. Tällä kertaa currymajoneesin kera. Edelleen helppoa 😉

9-vuotiaan tyttären valmistama illallinen. Höyrytettyä porkkanaa, paistettua luomulihaa ja sipulia. Mausteena pippuria ja savusuolaa. Taitava tyttö ❤ Lapsikin osaa paleoliittisen elämän aakkoset, joten ei se aikuisellekaan ole niin vaikeaa 😉

4 comments

  1. Yritän vielä kerran kysyä: Lähes kaikissa leivontaohjeissa käytetään mantelijauhoja. Vitsi, mä oon mantelille allerginen joten olisko sille olemassa jotain vaihtoehtoa olemassa?

  2. Kookosjauho on oiva vaihtoehto 🙂 Sen kanssa tosin on hieman eri mittasuhteet, koska se imee nestettä itseensä enemmän kuin manteli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s