Coffee, anyone?

Kahvi tuskin kuului paleoliittiseen arkeen. Eikä varmaan juhlaankaan. Omaan elämään se kuitenkin kuuluu ja olkoonkin kuinka terveellistä tai epäterveellistä, niin nautin sitä päivittäin pari kuppia. En ahdistu sen mahdollisesta kehoa happamoittavasta vaikutuksesta enkä myöskään siitä, että siitä saa kuitenkin jonkun hengenvaarallisen taudin. Hyvä isä sentään, kai sitä sentään edes jotain saa tehdä ilman syyllisyyksiä 🙂 


Kahvia menee aamuisin se pakollinen herätysmuki. Toinen hetki on töissä aamupäivällä estämään haukottelua ja suun repeämistä. Kotipäivinä pihtaan toisen mukillisen yleensä iltapäivään. Nautin kahvin mustana. Opettelin maitokahvista pois ja opin sen ällistyttävän nopeasti ihan kerralla. Kahviloissa tosin nautiskelen lattea, jos joskus eksyn pois kotoa. Harvinaisina herkkutuokioina lurautan kookosmaitoa sekaan. Pääsääntöisesti kuitenkin ihan mustana ja ilman minkäänlaisia makeutustekijöitä.


Arkikahvina käytän Ikean luomulaatua. Ihan vain siksi, että se on edullista (2.50e/250g) ja kelvollisen makuista. Luksushetkeen ja nautiskeluun sitten CafeCepsiä ja se vasta herkkua onkin. Vielä tähän päivään mennessä ei ole kukaan työntänyt postilaatikkoon parempaa, joten kaikki vinkit otetaan avosylin vastaan. 


Tylsänä ihmisenä pöräytän kahvit Moccamasterilla ja haaveilen joka aamu jonkinlaisesta kahvikoneesta, joka suhauttaisi keskieurooppalaiset makunautinnot nopeasti ja tyylikkäästi. Mitä ja minkälaista kahvia sinä nautit? Anna vinkkejä herkuista ja hurmioista 🙂

6 comments

 1. Oman pitkähkön kahvitukoni jälkeen olen nyt taas langennut aamukahvin pariin ja vielä maidon kera. Fuck cortisol I say! Jotain tuossa combossa vaan on, mikä rauhoittaa aamun. Ammukahvilla en huomaa vaikutusta yöuniini, mutta iltapäiväkahvit vaikuttaakin jo selkeästi.

  Maitokin on kuitenkin niin harmaa alue monille paleossa ja olen siirtymässä kokonaan raakamaitoon. Mielestäni siedän maitoa hyvin ja sitä tulee kuitenkin vain n. puoli litraa viikossa. Kookosmaitoon en oikein koskaan kahvissa mieltynyt…

 2. Sama homma mulla, ettei kovin myöhään iltapäivällä sovi höriä kahvia.

  Mun mielestä se on ihan yksilöllinen valinta, käyttääkö maitotuotteita vai ei. Kyllä se maitolatte vaan joskus on järjettömän hyvää 🙂

 3. suosittelen Puron Organic Bio kahvia! samoin jos päätät hankkia espressokeittimen niin Puron Fuerte kahvista tulee ihanat maitokahvit.

  Cafetorialla on myös ihania kahveja!

  Caffi-liike on ihana, sieltä saa heidän itse paahtamiaan kahveja pieniäkin eriä jauhettuina tai papuina

 4. Thanks! Täytyykin kokeilla ja tuo Caffi on ollut mielessä jo neoliittiselta kaudelta asti 🙂 Kiitos muistutuksesta ja pistänkin sen viikko-ohjelmaan heti ylös 🙂

 5. Itse on tullu vierailtua myös Hakaniemen kauppahallissa sekä Creman myymälässä (myös postimyynti http://www.crema.fi/ ). Ainakin Johan & Nyström Yellow Bourbon oli hyvää ja olen myös kuullut hyvää saman firman FTO:sta (Full Trade Organic).

  Hinnat ovat luonnollisesti korkeammat kuin IKEA:ssa mutta koska juon itse kahvia vain kerran-pari viikossa, hinta ei ole vielä vaivannut 🙂 Koska juon kahvia näin harvakseltaan, käytän siis espressokeitintä.

  Onko luomukerman lurauttaminen pahasta sitten pahasta? Itse olen jo tottunut juomaan kahvini sen kera.

  ps. kiitoksia hyvistä resepteistä, näitä onkin tullut käytettyä!

  En

 6. Heipsan!
  Täytyy piipahtaa Hakaniemessä nuuskimassa, kiitos vinkistä 🙂

  Henkilökohtaisesti en demonisoi maitotuotteita, jos niistä ei aiheudu haittaa. Kenenkään paleoliittinen lifestyle ei kaadu siihen, jos lurauttattelee kahviin kermaa. Lehmäperäisten tuotteiden sietäminen on niin yksilöllistä, joten jokainen tekee päätökset oman varren ehdoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s