Baristapelleilyä ja suklaanyhertämistä

Ei saapunut labraan alastonta kahvinkeittäjää, vaikka sellaisen luulin tilanneeni. Sen sijaan Aeropress tuli ja vei mennessään. En tiennytkään, että kahvi voi oikeasti maistua kahvilta eikä suodatinpaperilta. Nyt tiedän ja paluuta ei enää ole. Aivan järkyttävän helppoa ja hyvää valmistaa maukasta kahvia. Kiitos sille herrasmiehelle, joka antoi tämän edullisen vinkin 😉

Ja ei, kahvia EI juoda Ikean juomalasista, vaan posliinikulhosta. Tässä on vain menossa ensin tämä valmistusprosessi ja testaus 🙂 Taustalla häärii papumylly, joka on vielä neitsyenä. Seuraavaksi siis papujen metsästykseen.


Sivistyneet nykyihmiset nauttivat kahvin kanssa suklaata, joka on valmistettu rakkaudella ja raivolla. Esiraivolla siksi, että en koskaan onnistu saamaan raakasuklaasta sen kummempia nautintoja, koska ne maistuvat aina *piip*. Tällä kertaa sain sentään jotain ihan kelvollista aikaiseksi. Ei liian makea, kuten yleensä. Tosin tästäkin voisi stevian jättää kokonaan pois, niin olisi ehkä enemmän happaman emännän makuun 🙂

  • 2 rkl kovettunutta kookosöljyä ( saattoi olla vähän reilustikin )
  • 1 rkl raastettua kaakaovoita
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 tl lucumaa
  • 5 tippaa vaniljasteviaa
  • 1 tl raastettua appelsiinia
  • maailman vähiten suolaa
Sulata vesihauteessa rasvat ja sekoita muut sekaan. Puoli tuntia pakkasessa ja sitten jakoon. Vaikeaa suklaanyhertäminen ei ole. 
Suoraan pakkasesta jakoon. Sopii myös lapsille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s