Epämakea superkakku

Kyllä se nyt vaan on niin, että perustan paleoliittisen kahvilan. Aamuyön unettomina tunteina sain aikaiseksi taas ihan jumalaisen tuotoksen. Tällä kertaa en käyttänyt edes voita, vaan kivikautisesti kookosöljyä. Aivan huikea kaakku ❤ Tämä on vähemmän makea. Ihan jo sen vuoksi, etten pidä ällötyksistä. Suosittelen ruikkaamaan sekaan kotimaista luomuhunajaa, jos mielii makeaa.

 • 4 luomumunaa
 • 2 raastettua omenaa
 • 1 muussattu banaani
 • 3 dl mantelijauhetta
 • 1 dl vetelää neitsytpuristettua kookosöljyä
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl kanelia
 • Ripaus suolaa
 • Pala raastettua inkivääriä 
Vaahdota munat, lisää sekaan omenaraaste ja banaani. Sen jälkeen kookosöljy ja lopuksi jauheet. Paista leivinpaperilla vuoratussa 18 cm kakkuvuoassa uunin keskitasolla puolisen tuntia. Asteita taisi olla 180. 

6 comments

 1. Oi nam, tämä miellyttää minun silmää ja makunystyröitäni. Moni väittäisi ehkä mauttoman tai kuivan näköiseksi, mutta minä olen ainakin juuri tämänkaltaisten kakkusten ystävä. Rapeaa, mureaa, ei liian makeaa, aavistus hedelmän ja mantelin aromia. Veikkaan, että banaani korostuu lopputuloksessa? Tämä resepti lähtee kokeiluun oitis, kunhan palaan kesälomille koti-Suomeen. Itselleni en viitsi täällä opiskelijakämpässä leivoskella -tulee muuten syötyä koko kakku (kun ei muita vaihtoehtoja ole ;)). Ja tämä on vieläpä parhaista parhainta karppiherkkua! Kiitos ja niiaus. Blogisi oli oiva löytö tässä kokeisiin pänttäämisen keskellä.

 2. Tämä oli kyllä harvinaisen hyvä tekele. Juuri sen vuoksi, ettei ole makea. Enemmänkin raikas, jos kakusta voi niin sanoa :)Lisäksi se on pehmeän kostea, vaikka kuva antaa ehkä toisenlaisen vaikutelman.

  Hyviä leipomishetkiä ja opiskeluintoa sinulle! 🙂

 3. Tämäkin menee kokeiluun. Pakkasessa on vielä viimekesäisiä omenoita, joita pitäisi käyttää pois. Ja ehdottomasti lisään hunajaa; minun kun on ihan pakko saada jotain makeata ruoan jälkeen 🙂 Sinun reseptisi ovat ihan parhaita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s