Ei yhtään mun juttu

Johanna kävi menneisyydessä. Kuvasta ja ajatuksesta innostuneena kävin itsekin. Terveisiä ja samoilla ajatuksilla mentiin 🙂 Väsytti ja lötkötytti. Kenties jonkinmoinen verensokeripiikki tai joku muu muistutus siitä, ettei puuropuuhat ole tämän eukon hommia. Eikä kyllä raejuustokaan. Ei edes luomuna. 


Piti kuitenkin kokeilla, jotta voi taas huomenna iloita siitä, että munakas on enemmän se oma juttu. Puuroaineena käytin Puuppolan tilan hiutaleita ja kostoksi universumille ostin myös saman firman kokonaisia kauraryynejä. Niistä voisi uunipuuron joku päivä jälkikasvulle tuottaa. Tai sitten syötän vieraille. Jos nyt sattuu joku joskus piipahtamaan 🙂

Ankean harmaata. Sitä se oli 4 vuotta sitten ja on näköjään edelleen. Jotain pysyvää sentään tässä maailmassa 🙂

2 comments

  1. Kaurapuuro. Olin siitä 2 vuotta tauolla, ja luolailun aikana tuo oli ”perusruuista” se, mitä eniten kaipasin. Paleo sivujen ”noatmeal”-reseptit ei houkuttanut. Nyt kun olen huomannut että 100% paleo:sta ei ole itselle mitään suurempaa iloa, niin olen ottanut taas avosylin ottanut kaurapuuron vastaan, samoin kun olen ottanut aamupalan takaisin n. vuoden tauon jälkeen. Voisin tosin syödä sitä joka aterialla 🙂 Käytän gluteenittomia hiutaleita, ja proteiinisisältöä parannan kaatamalla melki-valmiiseen puuroon kananmunan valkuaisia, n. 3-5 kappaletta (about 2 desiä kauraa kohden) ja sekoittamalla rajusti, jotta valkuaiset sekoittuvat puuroon ”piiloon”. Koostumus muuttuu mukavan ”tököttimäiseksi”, ja sekaan vähän vaikka vanlijaa ja steviaa, niin puurosta tulee mukavan makeahko. Päälle mustikoita ja mantelivoita 🙂

    Jos maha ei kestä edes gluteenittomia hiutaleita, niin kannattaa kokeilla tattarihiutaleita? Niistäkin saa tosi samettisen puuron.

  2. Loman jälkeen oli joku pakko-oireinen ajatus saada kaurapuuroa ja söin ilman minkäänlaisia vatsaoireita tai lötkötyksiä. Syyllinen lienee siis enemmänkin raejuusto kuin itse kaura. Tai en minä tiedä 😀

    Kananmunan kanssa nautin itsekin ja kaikesta pervoilusta huolimatta oli hyvää. Ei se kai niin väärin ole satunnaisesti käydä puurokattilan äärellä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s