Mantelimaito

Jos ei kermat kiinnosta, niin mantelimaito on kelpo korvike. Mikäli siis sattuu pitämään mantelin ominaismausta. Kaikkien suuhun se ei tietenkään sovi. Omaan aukkoon se istuu paremmin kuin kookos, joka jostain syystä on nyt tökkimisasteella. Kiintiö kai hetkeksi täynnä. Huomenna saatan olla taas vaihteeksi eri mieltä 😀

Itse maidon valmistaminen on aika helppoa. Nestettä säätelemällä saa joko kermaisempaa tai lirua. Ihan miten itse tahtoo. Minä tahdon keskituhtia.

 • 2 dl liotettuja ja huuhdeltuja manteleita
 • 4 dl vettä

Blendaa manteleita isolla terällä ja lisää vettä. Kaada tiheän siivilän läpi ja rutistele jämä täysin kuivaksi. Perusmaitoa voi terästää esim. vaniljastevialla, jos tuntuu, että kaipaa hitusen makeutta. Kahvin seassa tuo mantelimaito on kyllä sangen herkullista 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7 comments

 1. Mantelimaito on hyvaa. Mina olen liottanut manteleita yon yli, ja huuhdellut mantelit sen jalkeen. Talla tavoin saa osan manteleiden lektiineista (vai mita ne nyt olikaan) poistettua. Ja jos haluaa makeampaa mantelimaitoa, laita yleensa lirauksen vaniljauutetta. Jos supermakeaa halajaa, sekaan voi blendata taateleita, mutta se taitaa olla jo liioittelua 😉 Ja muuten, se mantelimosso kannattaa saastaa! Siita tein kerran pahoja kekseja (no, tuli ne syotya) mutta yleensa kuivatan ne matalalla teholla uunissa, ja kaytan sitten kaikenlaisessa leivonnassa/ruoanlaitossa.

  Anteeks ny tama pitka selostus omista toimistani keittiossa…

 2. Hei!
  Mantelit kannattaa tosiaan liottaa, jotta fytiinihappo niistä poistuu. K.o happo estää elimistöön päästyään ravintoaineiden imeytymisen. Siksi joillekin pähkinät tuottaa vatsan väänteitä. Kannattaa siis kokeilla liotusta & huuhtelua.
  Itse oon mantelimaidon jätteistä tehnyt kasvonaamion, lisää vain hyvää suolaa ja öljyä.
  Oon tehnyt manteleista ns suolamanteleita. Tee 0,5dl vedestä + laadukasta suolaa seos. Huuhdo manteleita seoksella ja kuivaa kuivurissa 42 asteessa. Nam!

 3. Päivitysilmoitus: Aamunautinto | Luolalaboratorio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s