Terveeksi tekevä

Remonttitouhu kiukutti eilen sen verran, että oli pakko hakea lohtua keittiöstä. Vatkaaminen toimii aina ja suhteellisen onnistuneen tuotoksen nauttiminen päiväkahvilla tuotti sen verran iloa, että kaakelikauppa kiinnosti taas. Kakku kelpasi myös hyväntekeväisyyttä tekevälle isälle, joka eläkeläiskiireiden ohella on tekemässä auttamassa rakennuspuuhissa. Suuri kiitos hänelle ❤ Kysyi muuten kakkua katsellessa, että tekeekö se terveeksi. Kyllä, juuri tämä tekee ihmiset terveiksi. Ainakin psyykkisesti 🙂

  • 2 banaania
  • 3 luomumunaa
  • 1 dl kookosjauhoja
  • 0.5 dl juoksevaa kookosöljyä
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • ripaus suolaa

Vatkaa munat, lisää sekaan muussatut banaanit ja muut aineet halutussa järjestyksessä. Sekoittele lopuksi pekaanipähkinät taikinan joukkoon ja laita leivinpaperilla vuorattuun paistoastiaan. Tässä tapauksessa käytetin minimaalisen pientä 21cm vuokaa. Kukaanhan ei kiellä tekemästä esim. tasakoosteista levyä, josta voi leikata sopivan litteitä annospaloja 🙂 Asteita uunissa 180, paistoaika paksuuden mukaan. Tämä rääpäle unohtui uuniin 40 minuutin ajaksi. Taitavavampi koristelee tuotoksen jotenkin sievästi.

Ps. Jos tahtoo makeaa, niin hunajaa luruttamalla sitä saa. Itse en tahtonut ja nuo banaanit riittivät vallan mainiosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 comments

  1. Kokeilin ja hyvää tuli! Tein sen cashewtä käyttäen, kun ei ollut samoja pähkinöitä kaapissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s