Munamainen mulperi

Kaikki lähti siitä, että kaksi banaania oli uhkaavasti ehtoopuolella. Niille piti keksiä hyötykäyttöä. Samalla päähän työntyi ajatus rapeasta keksistä. Sellaisesta menneen elämän vehnäjauhorapinasta. En ihan onnistunut koekokkailussa, koska tuotokset olivat turhan munamaisia. Toki nuo läpyskät tulee tuhottua, koska maku on jokseenkin täydellinen. Seuraavalla kerralla mennään joko yhden munan taktiikalla tai sitten lisätään mantelijauhetta tai kookosjauhoa.

  • 2 luomumunaa
  • 2 puolikuollutta banaania
  • 2 dl mulpereita
  • 1 dl maailman parhaita manteleita
  • 1 tl luomuvaniljaa
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 2 dl mantelijauhetta 
  • Kalaharin suolaa hyppysellinen

Mantelit tietenkin kannattaisi liottaa ennen ahmimista, mutta hätäpöksy ei malttanut odotella. Rouhitaan siis pussista suoraan desi manteleita pienemmäksi. Ihan vain pikkuisen väkivaltaa, niin jää suutuntumaa. Munat ja banaanit vaahdotetaan vatkaimella, sekaan sitten muut aineet vapaavalintaisessa järjestyksessä. Tasakoosteiset möykyt leivinpaperille, uunin keskitasoon 180 asteeseen ja noin puolisen tuntia paistoaikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s