Taateli goes carob

Hiilari- ja kalorikammoisten kannattaa sulkea silmät nyt. Sen verran tuhtia settiä, että heikompaa voi hirvittää. Kaikki alkoi tästä reseptistä, jota kuolasin. Ei nyt mennyt ihan samalla kaavalla kuin tuolla onnistujalla, mutta hilpeää herkkua syntyi myös vähän soveltaen.

Pohja:

 • 3 dl liotettuja ja huuhdeltuja cashewpähkinöitä
 • 2 dl liotettuja taateleita
 • suolaa hippunen

Keskitaso:

 • 1 dl liotettuja taateleita
 • 2 rkl kookosöljyä
 • 1 tl luomuvaniljaa ( Urtekram )
 • taas sitä suolaa ihan ministi
 • notkistamiseen vettä

Katto:

 • 1 dl liotettuja taateleita
 • 0.5 dl carob-jauhetta
 • 2 rkl kookosöljyä
 • ja sitä suolaa taas yhtä vähän kuin edellisessä kerroksessa

Homma meni niin, että laitoin 1.5 pakettia taateleita ( niitä laaduttomia alle euron möykkyjä ) veteen lillumaan muutamaksi tunniksi. Cashewpähkinöitä liotin about 6 tuntia. Sitten rakentamaan taideteosta. Eli ykköstason aineet ensin sauvasekoittimella sekaisin. Blenderi junnasi jotenkin onnettomana, joten siirryin sauvasurisijaan. Ykkösosa siis sekaisin, muotteihin ja kakkostasoa valmistamaan. Siitä kannattaa tehdä vedellä tahmean juoksevaa, ei kuitenkaan liian lirua. Se pohjan päälle ja tuotokset pakkaseen vartiksi. Sen jälkeen kattokerros valmiiksi, se suditaan päälle ja pistetään puoleksi tunniksi pakkaseen.

Kookosöljyä lapioin suoraan purkista ja nuo mitat ovat siis kiinteää massaa, ei juoksevaa. Carob-jauheesta ja öljystä tuli ihanan toffeemainen kerros ja sopi kyllä kivasti mukaan. Onneksi sen verran ällön makeita, että muutama murunen riitti. Tämän tuotoksen voi tehdä yhtenä kakkuna tai sitten tehdä pieniä makeisia tai leivoksia. Kaikki on sallittua 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s