Voihan viikuna

Nämä räpellykset ovat kyllä kamalaa katsottavaa. Edelleenkään en osaa leipoa, laittaa ruokaa enkä valokuvata. Kiitos kuitenkin teille muutamalle, jotka kehtaatte hengailla epäesteettisissä postauksissa. En lupaa parantaa tasoa enkä tapojani. Ei riitä taidot sellaiseen 🙂

Tällä kertaa piti saada jotain kuivaa kakkua kahvipöytään. Alunperin piti tehdä muffinsseja, mutta silikonialustat olivat varattuna raakasuklaalle, joten tuuppasin taikinan sitten kakkuvuokaan. Käytössä minimaalinen, halkaisijaltaan 20 cm vuoka. Jos tahtoo isompaa tuotetta, niin ohje kannattaa melkeinpä tuplata. Tuohon minilautaseen tämä oli juuri passeli 🙂

 • 3 luomumunaa
 • 8 superpehmeää ja makeaa viikunaa ( Urtekram )
 • 1.5 dl saksanpähkinöitä
 • 1-2 rkl kotimaista luomuhunajaa
 • 0.5 dl kookosöljyä ( juoksevassa muodossa )
 • 2 dl mantelijauhetta
 • 2 rkl kookosjauhoa
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 tl kanelia
 • miniripaus suolaa

Silppua viikunat ja rouhi saksanpähkinöitä sopivaan muotoon. Jätin palat aika isoiksi, jotta tulee hampaille vähän hommia eikä kaikki ole niin tasakoosteista. Vatkaa munat ilmavasti. Lisää pähkinät ja viikunat, sitten muut aineet halutussa järjestyksessä. Ei voi mennä pieleen 🙂 Paistoaika riippuu taas siitä tuotoksen paksuudesta, tämä nyherö oli jokseenkin puolisen tuntia 180 asteessa. Mikäli haluaa kosteampaa kakkua, niin kookosjauheen voi varmaankin jättää kokonaan pois. Oma pää hinkui kuivaa tuotosta ja tuo kookosjauho mukavasti imaisee ylimääräiset nesteet itseensä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 comments

 1. Heti piti kokeilla ja supernamia tuli! Jätin kookosjauhot pois ja mehevä oli 🙂 Tein isälle synttärikakuks, saas nähä mitä tykkää huomenna! Kiitti taas loistoreseptistä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s