Avokado-kookoskauheus

Sinänsä tietenkin aika säälittävää, ettei ikinä onnistu missään 😀 Tällä kertaa sain innoituksen täältä. Mitään muuta yhteistä näillä ei sitten olekaan 😀 Ei välitetä rumuudesta, maku on muikea kuitenkin.

  • 2 dl manteleita
  • 12 aurinkokuivattua taatelia ( Urtekram,  muutkin toki käyvät 😀 )
  • Ripaus suolaa
  • 2 väsähtänyttä miniavokadoa
  • 2 rkl kotimaista luomuhunajaa
  • 1 tl luomuvaniljaa 
  • 3 rkl limemehua
  • 0.5 dl kookosöljyä ( juoksevassa muodossa )
  • koristeeksi kookoshippuja

Liota mainot manteleita, tässä tapauksessa yöunien eli 12 tunnin verran. Huuhtele, kuori ja huuhtele. Sotke sauvalla pieneksi silpuksi, samoin taatelit. Lisää suola ja sekoita pohja. Itse pidän sattumista enkä tehnyt tasakoosteista. Makeamman ystävät lisäävät taatelia, niin tulee tahmeampi tunnelma. Täytteen tein blenderissä, jonne heitin avokadot, hunajan, limemehun, kookosöljyn ja vanilja. Lempeä vatkaus ja se oli siinä.

Pohjan voi muotoilla mihin tahansa alustaan. Tämä ohje on mittasuhteiltaan sangen sopiva, joten jos tahtoo vaikkapa käyttää kakkualustaa, niin kannattaa tuplata määrät. Pohjan päälle levitetään avokadotäyte ja sitten vain pakkaseen puoleksi tunniksi kiinteytymään. Aika helppoa herkkua 🙂 Ihastuttavaa on se, että ei ole makeaa ja tuo limen kirpeys tuo vähän särmää. Runsaammalla hunajalla saa tietenkin sitten makeutta lisää, jos sitä kaipaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s