Lihaton pasta

Tämän vuoden jättihitti on avokadopasta. Jokainen on kai kokeillut ja koska en halua aina olla marginaaliryhmän edustaja, niin pitihän se itsekin testata. Tosin vähän tuunaten ja lopputulos oli rumaa, mutta niin maukasta, että tuli ähky. Se on kai hyvän aterian määritelmä 🙂

  • 4-5 luomuporkkanaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • pätkä tuoretta chiliä
  • 2 kypsää avokadoa
  • oliiviöljyä löysällä ranteella
  • suolaa
  • tuoretta korianteria
  • 1 lime

Porkkanat käsitellään kuorimaveitsellä ohuiksi siivuiksi. Pannulle pistetään oliiviöljyä sen verran, kun tahtoo. Tässä tapauksessa taisi olla muutama ruokalusikallinen. Öljyn sekaan kuumenemaan murskattu valkosipuli sekä silputtu chili. Hetken pyörätys ja porkkanalastut mukaan. Paistellaan sen verran, että ollaan italialishenkisesti al dente. Paistopuuhien ohella voi valmistaa avokadot. Hedelmä halki, sisus kulhoon ja muussataan. Mukaan sotketaan puristettu lime, reilusti suolaa sekä hienonnettu korianteri. Mikäli tahna on liian paksua, niin sitä voi vähän notkistaa oliiviöljyllä.

Porkkanat ja avokado kohtaavat sekoitusastiassa, sitten asetellaan lautaselle ja syödään. Mielellään vielä toisenkin kerran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s