Elämän leipä

Suurkiitos ihanalle Minnalle ja O-koodille. Sain koekäyttöön jauhoseosta ja siitä syntyi elämän leipä. Jauhopussukat ovat tulossa syksyllä myyntiin ja ainakin omaan kaappiin tämä ihana tuote muuttaa asumaan. Seos sisältää heraa, mantelijauhetta ja psylliumia. Tarkempia tietoja saa vaikkapa Facebookista.

Kerrassaan mainio tuote. Hihkuin onnesta leivän äärellä, koska vihdoinkin onnistuin saavuttamaan sellaisen entisen elämän sämpylämäisen kuohkeuden ja muutkin maut osuivat kivasti kohdalleen. Voihan elämä ja kaikki leivät! ❤

  • 1 keskikokoinen banaani
  • 3 luomumunaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2.5 dl O-jauhoa
  • 0.5 tl Kalaharin suolaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • suolattuja kurpitsansiemeniä sekä macadamiaöljyä 

Tein taikinan blenderissä, koska olin laiska enkä jaksanut kurotella vatkainta yläkaapista. Onnistuu varmasti ihan perussutkuttimellakin 😀 Munat ja banaani ensin täysillä sekaisin, sitten sekaan lempeämmällä vaihteella jauhot, leivinjauhe ja suola. Lopuksi käsipelillä auringonkukansiemenet. Taikina kookosöljyllä voideltuun leipävuokaan ( suosin pahvisia kertakäyttövuokia, koska niistä saa helpommin pötkylän irti ), päälle ripotellaan kurpitsansiemeniä ja kevyt lorotus macadamiaöljyä. Uunin keskitasolle 180 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Uh ja se oli siinä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 comments

  1. Mahtaako tämä luomus sopeutua rapujuhlien tarjoiluksi? Onko makea kun on banaani mukana?

  2. En ole koskaan ollut rapujuhlissa, mutta voisin kuvitella, että hitusen makea leipä ei välttämättä palvele tarkkoitusta. Mutta… Sen banaaninhan voi jättää kokonaan pois, niin pääsee bileet alkamaan 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s