Yhden toffeen ihme

Tiedättekö sellaisen tunnelman, jolloin tekee mieli tuupata suuhunsa kaikki maailman hiilihydraatit. Niitä hetkiä tulee joskus. Ja jos ei tule, niin ainahan voi teeskennellä 🙂 Karkkilaaria parempi vaihtoehto on syödä hunajaa. Ihan jo senkin vuoksi, ettei sitä voi nauttia kuin minimaalisesti. Eilisen glukoosi-fruktoosihimon tyydytti yksi toffee. Tai hunajamöykky. Mikä se sitten onkaan. Ainakin se jäi kiinni hampaisiin, joten sillä perusteella pääsee toffeejengiin.

  • 0.5 dl kotimaista luomuhunajaa
  • 0.5 dl kaakaovoita
  • muutama manteli
  • myöskin muutama mulperimarja
  • ripaus suolaa ( Kalahari käy oikein hyvin )

Laita hunaja ja kaakaovoi pannulle. Mieto lämpö on vallan hyvä vaihtoehto. Kiehauta aineita niin kauan, että seos kuplii ja muuttaa väriä. Jokunen minuutti siihen menee ja kannattaa sekoittaa koko ajan hellällä otteella, ettei tule tulipaloa. Aseta muotteihin muutama manteli sekä pari mulperia ja lorota liemi päälle. Tästä setistä tuli 15 nappulaa. Aika ripeä saa olla, koska toffeetahna jähmettyy hyvin nopeasti. Näpertämisen jälkeen muotit muutamaksi minuutiksi pakkaseen ja sitten bilettämään 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s