Uljas soturi

Tervehdys kaikki heikkohermoiset kohtalotoverit!

Yleiseen psyykkiseen tiukkuuteen ja stressiherkkyyteen on tarjolla myös toisenlainen helpotuskeino. Ei ole pakko vedellä levykaupalla anksiolyyttejä tai käyttäytyä väkivaltaisesti ohikulkulkijoita kohtaan. Voi myös olla lempeän tyyni ja vahva, ilman sen suurempia ponnisteluja. Tai no, kaikkihan me tiedetään, miten mieletön voima mielellä on ja sitähän tietenkin kannattaa treenata. Stressaaminen kun ei johda mihinkään. Se nostaa kortisolitasoja, vaikeuttaa yöunia, tekee olon tunkkaisen lihavaksi ja aiheuttaa sosiaalisia ongelmia. Ei kukaan halua olla pinkeän ihmisen kaveri.

Tietenkin perusteet tulee ensin saattaa kuntoon, jotta voidaan oikeasti puhua stressinhallinnasta. Lisävoimia voidaan kutsua sitten siinä vaiheessa apuun, kun elämäntilanne on muutoin hanskassa, mutta siltikin rintama on vielä vähän ohut. Tähän kutsuhuutoon vastaan aswagandha. Tuo intialaisen terveyskäsityksen uljasryhtinen soturi.

Aswagandha on adaptogeeninen yrtti. Se auttaa kehoa sopeutumaan haasteellisissa olosuhteissa. Tietenkään mikään rohdos ei yksinään poista ongelmatilanteita tai vaikeuksia elämästä. Sellaisia ihmeliemiä ei olekaan, jotka maksaisivat erääntyneet laskut ja poistaisivat tarpeettomat ihmiset elämästä. Ei, on vain kävelykeppejä ja muita apuvälineitä. Niitä käyttämällä voi saada sen verran helpotusta, että pääsee eteenpäin.

Aswagandhan väitetään vähentävän stressioireita, tasapainoittavan hormonitoimintaa sekä tuovan yleistä rentoutta koko kehoon. Omakohtaisesti kuvittelen saavani apua tästä yrtistä ja siksi sitä uskallan suositella laajemminkin. Kaikki voi olla pelkkää plaseboa, pääasia kuitenkin, että itse luulee jauheen toimivan 😀

Käytän raakasuklaan seassa, smoothien mukana, joskus jopa ihan raakana. Maku on jokseen ärtsyn tömäkkä, joten jos sellaisenaan vetelee, niin hunajalla saa huijattua suuta kivasti. Yrtti ei tee oloa mitenkään huumatuksi eikä se heikennä peruselintoimintoja. Ei tarvitse ottaa sairaslomaa eikä se vie sänkypotilaaksi. Sen sijaan se rauhoittaa kiukkuavaa mieltä ja tekee jotenkin levollisemman tunnelman.

Annostus on yksilöllistä. Käyttö kannattaa aloittaa hippusista, aktiivikäyttäjä voi jakaa annokset osiin. Toisille riittää teelusikallinen kerran päivässä, yleissuositus lienee 1-2 teelusikallista päivässä.

Korostan vielä kertaalleen sitä, että mikään ulkopuolinen ei yksinään poista pahantekijöitä elämästä. Ihan itse ne täytyy häätää. Aswagandha toimii kuitenkin luotettavana apulaisena ja tekee haastavista hetkista hieman helpommin käsiteltäviä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s