Dieettiä ja pizzaa

Postaus on suunnattu lähinnä karppitovereille. Paleoon tämä ei nyt liity juuri mitenkään. Silmät siis kiinni, jos juustoraaste ahdistaa 🙂

Intron jälkeen itse asiaan. Tässä on nyt menossa pienimuotoinen dieetti, johon ei hiilihydraatit kuulu kuin ohikiitävällä esiintymisellä. Dieettinimitys siksi, että tämä on rajallinen ajanjakso. Elämäntapa on edelleen paleo, dieetti taas tulee ja menee. Ja miksi näin? Siksi, että olen vetänyt pienen bulkkikauden ja saanut terveyteni takaisin. Nyt voin sitten menettää sen taas haaveilemalla farkkukunnosta 😀 Tavoitteeni on saada hieman rasvaa alas ja mahtua kaapissa odottaviin farkkuihin, jotka ovat olleet ilohousut pitkään. Nyt ne eivät mene ylös asti. Mitään extremeä en vedä enkä kokeile, vain ja ainoastaan olen vähentänyt hiilareita ja tutkailen, onko sillä kaventavaa vaikutusta. Jos ei ole, niin sitten ei voi mitään. Ei siis sen suurempia kuntotavoitteita. Kunhan terveys säilyy ja olo on hyvä.

Karppaamista tai sen alalajeja en ole enää vuosiin harrastanut. Joskus terveysherätyksen alkuaikoina laihdutin kotiäitikilot karppaamalla ja sitten siirryin paleolle, kun treenaamisesta tuli kiihkeämpää. Hyvä hiilarimäärä tuntuu olevan jossain 100g tietämillä, nyt mennään puolella siitä. Hiilareiden grammamäärät tulevat automaattisesti selkäytimestä, koska niitä on vuosikaudet laskettu diabeteksen vuoksi. Mitään taulukkoja en pidä enkä tee elämästä millään muotoa vaikeaa. Se kun ei oikeasti ole sitä 🙂

Tämä pizza syntyi lapsilähtöisesti. Aina ei voi olla meganiuho eikä ikävä äiti. Pizza on ihan ok joskus, etenkin silloin, kun sen tekee viljattomana. Perinteinen pizzaraaste ei nyt varsinaisesti ole viitekehyksen mukainen, mutta sen verran löysäsin pipoa, että busailin varsin maukkaan päivällisen koko perheelle. Lapset kiittivät ja sehän on elämässä tärkeintä ❤

Ohje on pelkälle pohjalle, jokainen voi muotoilla täytteet oman intohimon mukaisesti. Yllykkeen tähän kukkakaalipohjaan sain jostain blogista enkä tietenkään enää muista, mikä se oli. Terveisiä ja anteeksi, jos joku tunnistaa 🙂

 • 500g kukkakaalia
 • 2 luomumunaa
 • 3 dl juustoraastetta
 • suolaa sopivasti

Höyrytä kukkikset semipehmeiksi. Survo sauvasekottimella tasaiseksi massaksi. Lisää mukaan munat, juustoraaste ja suola. Sekoita tasakoosteiseksi. Levitä leivinpaperin päälle, paista puolisen tuntia 200 asteessa. Ota pohja pois uunista, lisää tomaattimurska ja halutut täytteet. Sitten takaisin uuniin ja se on siinä.

Yllättävän pitkään kesti pohjan kypsyminen. Kehittely jatkuu ja varmaankin jollain muotoa tulen muokkaamaan ohjetta jatkossa. Maku oli nautraali, kukkis ei maistunut täytteiden ansiosta yhtään läpi ja koostumus oli kiitettävä. Rapeampi olisi saanut olla, joten siihen huomio seuraavassa kokkailussa 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 comments

 1. Tein itsekin tätä kukkakaalipizzaa Fuel Food -kirjan ohjeella toissailtana. Kirjassa oli ohjeena paistaa pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia (tai kunnes pinta on hieman ruskistunut). No.. sauna alkoi odotella saunojaansa, niin olin kärsimätön ja otin 10 minuutin jälkeen pohjan jo pois uunista, lätkin täytteet ja laitoin takaisin uuniin n. vartiksi. Piirastahan siitä enimmäkseen tuli, kun pohja ei pysynyt kasassa. 😀

  Mutta tämä(kin) diabeetikko verensokereiden puolesta kiittelee, maha tulee täyteen vähillä insuliinimäärillä, vaikka maku ei niin napostellutkaan. Juustoraaste olisi varmaan pelastanut paljon, mutta yritän – niiiin kovasti yritän – olla ilman maitotuotteita edes kuukauden, jotta näkisi miten keho siihen reagoi.

  1. Kiitos vinkistä, pitääkin tutustua tuohon kirjaan. Olin jo unohtanut sen täysin 😀

   Tsemppiä maidottomuuteen! 🙂

 2. Päivitysilmoitus: Perhepizza | Luolalaboratorio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s