Miss Pavlova, por favor

Tällä ei ole sitten mitään tekemistä minkään eikä kenenkään terveyden kanssa. Kaiken lisäksi kaikkea muuta kuin paleoihmisen viitekehykseen sopivaa syötävää. Joskus kuitenkin voi poiketa polulta ja tänään loikkasin oikein huolella syrjään. Saavuin umpiväsyneenä ja turpa rullalla töistä kotiin ja kiekaisin riemusta, kun pöydällä odotti suklaapavlova. Tytär oli puuhaillut aikuisen avustamana hienon kakun ja tietenkin sitä oli maistettava syötävä. Ihanan muhkeaaa ja makeaa.

Ohjeen löysin eilen töistä. Psykiatrian sykkeessä oli aikaa plärätä naistenlehtiä ja tietenkin silmä tarttui suklaiseen kuvaan. Kopioin reseptin myöhäisempää käyttöä varten, koska ajatuksena oli työstää tuosta suklaapavlovasta tervehenkisempi versio. Lapsi oli kuitenkin omatoimisen reipas ja toimi alkuperäisen ohjeen mukaisesti. Valitettavasti en muista, mikä naislehti tämän tarjosi.

Silmät kiinni, tässä se tulee.

  • 3 valkuaista
  • 2.5 dl erikoishienoa sokeria
  • 70g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl mascarponea
  • 50g maitosuklaata
  • mansikoita
  • mantelirouhetta

Vaahdota valkuaisia ja sokeria 10 minuuttia. Sulata tummahipäinen suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Lisää sulatettu suklaa valkuaisvaahdon sekaan kevyesti nostellen. Suklaa saa jäädä marengin sekaan raidoiksi. Sipaise leivinpaperille kaksi tasakoosteista ympyrää öljyllä ja asettele marenkimassa ympyröiden sisään. Paista uunin keskitasolla, 130 asteessa noin pari tuntia.

Juuri ennen tarjoilua vaahdota kerma, lisää sekaan mascarpone ja sulatettu maitosuklaa. Asettele puolet täytteestä yhden marenkilevyn päälle, lisää mansikoita ( tai mitä tahansa marjoja ), pistä toinen levy kanneksi ja loput täytteestä kannen päälle. Kruunuksi vielä mantelirouhetta ja marjoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s