Tulin, näin, ostin

Hintatietoinen retki tehty Lidliin ja Citymarkettiin. Tunnelma oli omituisen lempeämielinen eikä tullut kuin yksi ahdistava ajatus. Sen sain häädettyä onneksi pelkällä murahduksella ja sen jälkeen tutkin varsin isolla silmällä hintoja. Normaalistikin ostokset ovat samojen tuotteiden hankkimista, joten koko kauppaa ei tarvinut luuhata läpi. Edelleenkään ei kiinnosta berliininmunkin kappalehinta eikä sikanaudan rasiakohtainen kilohinta.  Tutkin perustuotteet läpi, ainoastaan Lidlin luomumunat unohdin katsastaa. Olettaisin, että ne olisivat olleet Pirkan palleroita sentin tai pari edullisempia.

Mitään ei oikeasti olisi tarvinut ostaa. Kaapeissa on edelleen riittävästi aineksia, joista voi taikoa pesueelle aterioita. Ostin kuitenkin loppuvikkoa varten urokselle rahkaa ja jogurttia ( hän on sekakäyttäjä ja se sallittakoon ) sekä yhden Lidlin raejuuston koekäyttöön. Ainoastaan munat olivat loppu, niitä tarvitaan kuitenkin arjessa aina. Lisäksi jälkikäteen huomioin sen, että punakaalin sijaan olisi voinut ottaa valkokaalia, jolloin olisi säästänyt muutaman sentin. Kaikkea ei kuitenkaan voi vielä muistaa, joten annetaan kaalimoka anteeksi 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hintaerot:

 • luomuporkkanat Citymarketissa 2.29e/kg, Lidlissä 2.30e/kg
 • MSC seiti Lidlissä 5.24e/kg ja Citymarketissa 9.88e/kg –> merkittävä ero!
 • Luomuomena Citymarketissa 2.99e/kg, Lidlissä 3.39e/kg
 • Kotimainen punakaali Lidlissä 1.06e/kg, Citymarketissa 1.99e/kg
 • Kevytmaito, luomu, Lidlissä 1.09e/l ( saksalainen), Citymarketissa kotimainen luomumaito 1.80e/l
 • Raejuusto Lidlissä ( saksalainen) 3.95e/kg, Citymarketissa ( saksalainen ) 6.45e/kg
 • Rahka Lidlissä 1.90e/kg, Citymarketissa 2.36e/kg, molemmat saksalaisia

Jatkossa siis seiti, mahdolliset rahkat ja raejuustot Lidlistä. Omenat ja porkkanat edelleen Citymarketista, kaalit voi hakea Lidlistä. Maitoa ei tarvita kovin usein, tänään kuitenkin lapsille riisipuuroa saksalaisesta luomumaidosta. Iloinen asia ostosmatkassa oli se, että Lidlistä sai perulaista luomuinkivääriä 100g:n rasian hintaan 1.69e. En tiedä, onko se edullista vai superkallista. Oli elämäni ensimmäinen kerta, kun katsoin inkiväärin hintaa.

Tästä jatketaan 🙂

603150_619077588130327_1475564892_n

Mainokset

8 comments

 1. Meillä on jo pitkään tehty ruokaostokset Lidlissä. Vaikka hintaerot eivät olisi kaikissa tuotteissa noin merkittäviä kuin seitissä, niin pitkässä juoksussa sitä säästää kummasti. Ja jostain syystä tuntuu, että kasvikset ja hedelmät ovat Lidlissä tuoreempia kuin S-ketjun liikkeissä. En tosin osta pelkästään luomua, joten vaikea sanoa, onko tarjonta muissa kaupoissa parempaa.

 2. Kiva postaus! Onko muuta siinä mantelimaidossa kuin manteleita ja vesi? Olisi mukavaa saada sitä joskus ilman tekemään itse.

 3. Perulaista luomuinkivääriä? Mitäs jörkee siinä on? Osta pala kotimaista ja lykkää multaan. Siin on sul suomalaista luomuinkkuu.

 4. Tuo Lidlin luomumaito on homogenoitu, sen takia en sitä enää osta, harmi 😦 Lidlissä on muuten edullisimmat luomumunat, mitä löysin. Mutta kerro miten saat seitin maistumaan. Mielelläni sitä kokkaisin, kun on niin edullista, mutta en vaan osaa.

  1. En minäkään maitoa osta kuin harvoin. Riisipuuron seassa upposi lapsille 🙂

   Viimeksi laitoin sulaneet seitipalat uunivuokaan, päälle suolaa, mantelijauhetta ja pellavansiemeniä. Oli oikein maukasta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s