Köyhän naisen kaalipata

Pihistän, siis olen. Niin taisi joku ajattelija joskus todeta. Halpa ei ole huonoa, ei sen ainakaan tarvitse olla. Kaalia saa kohtuuhinnalla, porkkanoita myös. Sipulit ovat edullisia, ainoastaan tuore inkivääri voi kirpaista. Sekä tietenkin kookossokeri. Senkin voi jättää pois, niin säästää sentin.

  • keskikokoinen punakaali
  • 4 porkkanaa
  • 2 pieneksi jäänyttä sipulia
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl kookossokeria
  • suolaa enemmän tai vähemmän
  • 1 rkl kookosöljyä

Pilko sipulit ja kiepauttele niitä kookosöljyssä hetken aikaa. Lisää sekaan silputtu kaali, kuorittu ja paloiteltu inkivääri sekä porkkanasiivut. Hauduta tunnin verran padassa/kattilassa. Lisää loppupuolella kookossokeri ja mausta suolalla. On se helppoa. Ja hyvää. Ja edullista. Vielä, kun ottaa proteiinin alelaarin tehotuotetusta broilerista, niin kupu on monta tuntia hiljaa.

Kuva on taas ruma. Kuinkas muutenkaan 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

One comment

  1. Tuore inkivääri maksaa meidän lähikaupoissa 3-5€/kilo (edullisimmat Hämeentien etnokaupoissa, mutta ei se S-Marketissakaan ole vitosta enempää), että aika rutkasti saa inkivääriä pilkkoa pataan ennen kuin se käy edes opiskelijan kukkarolle 🙂 Kiitos inspiraatiosta, voisin vaihteeksi laatia kaalipataa (ja saada, taas, osakseni kämppisten valitusta kaalin hajusta tuoksusta asunnossa…).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s