Laiha laatikko

Kaali on varmaankin kaikkein edullisin raaka-aine vatsantäytteeksi. Etenkin silloin, jos pystyy löysäämään ajatuksia sen verran, ettei ole pakko ostaa luomua. Kilohinta tarjouksessa 0.99e ja se on jo vähemmän kallista. Luomuversio vetelee melkein viiden euron kilohinnassa, joten pihistyskuukautena on selvää, että valinta osuu siihen halvempaan möllyskään.

Kaalin kanssa tosin saattaa joillekin käydä niin, että senKIN kanssa tulee vedettyä överit. Niin raakana kuin laatikossakin. Taitaa tuo mässäilly olla niin tiukasti aivorungossa kiinni, että sitä tulee keulittua niin suklaan kuin porkkanankin kanssa. Ja nyt siis myös uutuutena kaaliähkyt. Onneksi kuitenkin kilohinta ei vie konkurssiin, joten jatkan bilettämistä. Tosin meidän kilpirauhasvajakkien  kannattaa kuitenkin pitää järkikortti kädessä. Kaali kun nyt sattuu kuulumaan goitrogeenisten rehujen heimoon ja lajin jäsenillä on kilpirauhasen toimintaa lamaavia ominaisuuksia. Kypsennys on suotavaa, vaikka tuskin sitä stabiilissa tilassa olevaa hormonitoimintaa saa tapettua yhdellä coleslawilla 🙂

Kaalilaatikko on sekä lapsuuden lohturuokaa että oiva keino pihistää kustannuksista. Viitekehykseen sopivana versiona se tietenkin on hieman hintavampi, mutta siltikin varsin kohtuuhintainen ruoka. Sisältää myös kaikkia mukavia makroja.

  • 1 kg keräkaalia ( 1e )
  • 500g huikean hyvää ja vähärasvaista jauhelihaa suoraan tilalta ( 7e )
  • kourallinen mulperimarjoja ( noin 2e, jos on iso käsi )
  • 2 luomuporkkanaa ( 0.80e)
  • 1 sipuli ( 0.20e )
  • 3 luomumunaa ( 1e )
  • 6 dl mantelimaitoa ( Alpron valmis, makeuttamaton 1.30e )
  • voita ( 0.50e, jos laittaa kohtuullisesti )
  • mantelijauhetta ( 1e )
  • suolaa ( en laske )

Sähkön kanssa laskiessa koko laatikon hinnaksi tulee noin 15e. Se on varsin kohtuullinen hinta, jos ja kun sillä ruokkii neljä ihmistä ja vielä seuraavakin päivänä yhden huutavan suun. Periaatteessa siis viidelle riitti tuosta ja täten annoshinnaksi tuli 3e. Se ei voi olla iso summa. Pihimmän version tietysti saa, jos jättää mulperit pois sekä mantelimaidon- ja jauheen. Hinta laskee heti huomattavasti. Vaihtoehtoisesti voi myös syödä vähemmän eikä ihan turvoksiin asti. Silloinkin hinta laskee.

Lihankin voi vaihtaa edullisempaan, jos pää kestää. Oma nuppi ei kestä enkä sitä syytä millään muotoa niuhottamisesta. Ero peruslihan ja luomun välillä on valtava. Sitten vielä kun vaihdetaan kaupan vakuumiliha suoraan tilalta hankittuun, niin ollaan jo aika isoissa vesissä 😀 Paluuta ei ole, kun on päässyt puhtaan lihan makuun. Valitettavasti ja onneksi.

Marraskuun teema jatkuu edelleen. Muutama virheostos on tullut tehtyä, ihan tietoisesti ja vahingossakin. Siltikin toivon, että ollaan jotenkin ruodussa edelleen. Pari viikkoa aikaa vielä tutustua omaan kuluttamiseen ja olettaisin, että oivalluksia syntyy edelleen.

Kaalilaatikosta ei tullut kuvamateriaalia, mutta korvikkeena kooste Prisman reissulta.

1391761_624177810953638_1012214053_n

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s