Mars, eteenpäin!

Tässähän kävi nyt sitten niin, että pitkään muhinut ajatus oman toiminimen perustamisesta lähti liikkeelle. Olen aina ollut sitä mieltä, että asioilla ja tapahtumilla on tarkoituksensa ja paikkansa. Väkisin ei kannata puskea läpi, jos se tuottaa vain ahdistusta ja negatiivisia aaltoja. Vuoden verran olen fantasioinut erinäisiä yritysasioita, lähinnä siis vain kevyellä ajatustasolla. Kypsyminen on ollut hidasta, koska ei ole ollut minkäänlaisia ulkoisia paineita. Vakituinen päivätyö isolla työnantajalla on luonut perusturvallisen pohjan kaikenlaisille pääpuuhille.

Missään vaiheessa elämää en ole kokenut olevani mitenkään yrittäjähenkinen. Neuroottisena ihmisenä sitä stressaa aivan kaikesta ja epävarmuus on sellainen asia, jota en ole kyennyt sietämään. Yöunet menevät heti, jos tulee mutkia matkaan. Yritän tiedostaa stressin ja tietoisuustilassa osaan ennakoida nykyään veromerkkien perusteella suunnan. Less stress, se on kantava teema.

Joskus innostuin funktionaalisesta ravintovalmennuksesta ja ilmoittauduin opiskelijaksi. Sitä riemua kesti hetken, kunnes terveysongelmat vetivät vaakatasoon eikä ollut energiaa keskittyä muuhun kuin hengittämiseen ja tuskailuun. Peruin ilmoittautumisen, otin muutaman satasen selkääni ja tänä päivänä olen kiitollinen siitäkin kokemuksesta. Ei harmitusta. Vain hyviä ajatuksia.

Yrittäminen on varmasti rankkaa, stressaavaa ja työlästä. En voi tietää, koska en ole ikinä ollut toiminimen haltija. En tiedä mistään mitään ja siihen se viehättävyys varmaankin perustuu. Elämässä kaikki on vaikeaa ja tuskallista. Etenkin silloin, jos ja kun kaikesta tekee hankalaa. Olen päättänyt, etten tee mitään vaikeaksi. Osaan lukea, kirjoittaa ja toimia rationaalisesti. Sillä pääsee jo aika pitkälle. Pahitteeksi ei myöskään ole erinomainen organisointikyky, tarkkaavaisuus ja tilannetaju. Luotan siihen, että heikommatkin pärjäävät oikein hienosti.

Tilanne etenee hitaasti ja se on oikein hyvä niin. Suunnitelmat muuttuvat sen sata kertaa päivässä ja ideoita tulvii maanista vauhtia. Tänään näin ja huomenna toisin. Onneksi on aikaa miettiä ja tehdä asiat hyvin. Heilumalla saa vain sutta aikaiseksi ja siihen ei ole kukaan tyytyväinen. Vain parasta ja joskus toiseksi parasta.

Tärkeintä on mennä eteenpäin ja rakentaa jotain uutta elämäänsä.

484341_560454083988042_463867659_n

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s