Yhden loppu ja seuraavan alku

Marraskuu on läpsytelty loppuun. On tiliteon aika. Mennyt kuukausi on ollut varsin opettavainen. Kuitteja tutkiessa huomasin, että mukaan mahtui muutama turhanpäiväinen ostoskin ja oikein niuhottamalla olisi ehkä säästänyt vielä pari kymppiä. Tehty, mikä tehty ja nyt mennään eteenpäin.

Koko perhe ( 2+2 ) on syönyt kuukauden aikana riittävästi eikä missään vaiheessa ole ollut minkäänlaisia nälkäkurkituntemuksia. Hyvässä lihassa ollaan kaikki. Mistään ei ole tarvinut sen suuremmin luopua. Pähkinät ovat olleet ainoat, joiden hankkimista olen tietoisesti rajoittanut. Marraskuussa pähkinöihin tuli sijoitettua vain 13 euroa. Se on hyvin poikkeavaa, koska normaalisti summa on huomattavasti suurempi. Erikoista on se, että vähälläkin määrällä on pärjännyt oikein hienosti.

Alkupäivinä oli jotenkin hyvin merkillistä tutustua hintalappuihin. Tein vertailua ja ostin jopa epäluomua ilman sen suurempia huutoja. Kukaan meistä ei kuollut, vaikka pari viikkoa syötiinkin perusporkkanoita. Tällä viikolla tosin lipsuttiin taas luomujen pariin. Jossain vaiheessa tuli jonkinmoinen emotionaalinen ahdistus siitä, että liika kauppakyylääminen kävi hermoille. Halusin palata vanhaan löysäotteiseen ostamiseen, mutta periaatteen miehenä jatkoin niuhottamista, koska niin olin sopinut itseni kanssa. Viimeisellä viikolla olen taas ajautunut entisen kuluttamisen tunnelmaan, vaikkakin pienemmällä volyymilla.

Hintatietoisuus on tarttunut myös muihin kuin ruokahankintoihin. Monesti olen todennut, että vanhat jumppapöksyt toimivat edelleen eikä kotiin tarvitse hankkia uusia servettejä. Astioitakin on ihan riittävästi. Kaiken kaikkiaan siis hyvin opettavainen kuukausi. Melkein voisin väittää, että jatkossakin olen enemmän kartalla todellisen tarpeen kanssa. Kaikkea kun ei ole pakko saada.

Nelihenkisen perheen ruokamenot 639.80€. 

En osaa sanoa, onko se paljon vai vähän.

Havaintoja:

 • ilman pähkinöitäkin pärjää
 • juurekset ovat edullisia ja niitä voi ostaa myös ilman luomuleimaa
 • kaali on halpaa, ihan oikeasti siis halpaa
 • Lidlistä löytyy halvinta seitiä
 • Maraboun 70% suklaalevy maksaa 1.99€ ( tärkeä tieto! )
 • kotimaisessa kurkussa voi olla jopa kolmen euron ero kilohinnassa
 • naturelia broileria saa -30%
 • luomunautaa saa myös alennuksella, jos on silmämunat suurina
 • kananmunat edelleen Mayor’silta
 • tilastointia saattaa hieman vääristää yhteistyö CocoVin kanssa
 • heraa en laskenut kuukausikulutukseen
 • poikalapsen synttäreihin liittyviä leipomshankintoja en sisältänyt kuukausikulutukseen
 • suunniteltu hippareissu Tampereelle jäi väliin = pelkkää säästöä 😀

Se oli siinä. Toivottavasti muillakin on ollut hintatietoisia hetkiä.

1484179_632807276757358_1903688479_n

Mainokset

2 comments

  1. No niin, siellähän se kommentti oli taas roskapostin seassa. Kiitos muistutuksesta 😀

   Oh, hyvä vinkki! Kiitos tiedosta, täytyy testata 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s