Kolmen viikon koohotus

Joulu tuli, oli ja meni. Hyvä niin. Tortut, pullat ja piparit saivat olla ihan rauhassa. Saavat olla koko vuoden, joten joulu ei ole millään muotoa poikkeus. Silloinkaan ei ole ”pakko” saada kakkua. Ilman kinkkua ja vehnäjauholaatikoita pärjää myös. Niin arkena kuin pyhänäkin. Se, mikä teki tästä joulusta erityisen läskin, oli sokeri. Suklaata meni paljon. Oikeasti paljon. Sen verran, että ällöttää sekä fyysisesti että psyykkisesti. Toki sitä tuli treenattuakin, mutta eipä tuo arkiaktiivisuus juuri huimannut. Kulutus siis julmasti plussan puolella.

En ole vuosiin pitänyt ruokakarkeloista eikä syömiseen ole liittynyt minkäänlaisia ongelmia. Arki on ollut ihanan tylsää ja juuri sellaista, josta olen nauttinut. Ja nautin siis edelleen. Nyt tein tietoisen valinnan ja ylensöin sokeria. Kenties siksi, että todistin itselleni tutun ja turvallisen ruokavalion paikan. Olo on arkena niin hyvä, kun ei pupella jättiannoksia ja tuuppaa sokeria sisäänsä. Nyt ei ole hyvä olla, joten hihat ylös ja hommiin.

27.12. alkaa kolmen viikon niuhotus. Kolme viikkoa siksi, että lähden Espanjaan lomalle ja siellä ollaan pipo vähän löysemmällä makrojen suhteen. Sitä ennen viilataan pilkkua niin, että äänivalli murtuu. Suunnitelma on selvä ja se on toimiva. Tulkaa mukaan, jos on tarvetta 🙂

 • Aamuisin viherjuoma ( oras, MSM, C-vitamiini, Kalaharin suola ja sitruuna)
 • Neljä ateriaa, ei välimässäyksiä
 • Kohtuulliset annokset, ei santsauksia
 • Paljon vihreää
 • Hiilihydraattia  säännöllisesti pitkin päivää hieman
 • Hieman on 100g, rajumpina treenipäivinä 150g
 • Huomio rasvansaantiin
 • Ei maitotuotteita ( turvottavat ja aiheuttavat naamaongelmia )
 • Ei suklaata, ei sitten niin missään muodossa ( vieroitus! )
 • Ei sokeria ( ei edes sitä yhtä marmeladia, joka jäi joulusta )
 • Liikuntaa maltillisesti edelleen ( ei överitreenejä )
 • Ulkoilua enemmän
 • Suodatettua vettä 3 litraa päivässä
 • Kauheasti unta 
 • Hyvin vähän stressiä

Siinä on erinomaisen elämän edellytykset. Paljon se ei vaadi, että on taas hyvä olla. Kolme viikkoa pipo tiukalla, sitten loma ja sen jälkeen taas niuhotetaan. Kevät saa tulla keveämpänä 🙂 Tai ainakin virkeämpänä, jos ei muuta. Ketään kun ei onneksi rasvaprosentit tai pjärseenleveys kiinnosta, joten se on toisarvoista. Tärkeintä on olla kevyellä mielellä. Ylipäänsä elämässä muutoinkin. Paljon helpompaa, kun ei ole niin raskasta tunnelmaa missään 🙂

Unknown

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s