Lomalla

Kokeillaan nyt ihan vain hupimielessä, miten tämä ajastettu postaustoiminto onnistuu. Tämän kirjoituksen ulostulon aikana olen lomalla. Barcelonassa viettämässä laatuaikaa ja rentoutumassa. En tosin tiedä,  mistä pitäisi rentoutua, kun elämä on niin lössön lupsakkaa nykyään aina 😀

Ennen vanhaan, jolloin olin neuroottinen loma-ahdistuja, matkustaminen oli tuskallista. Poistuminen tutusta ympäristöstä, turvallisen paistinpannun ääreltä hotelliaamiaiselle, ei ollut millään muotoa rentoa lomailua. Tuskailin ruoan alkuperän kanssa, nypin salaatinlehtiä ja laskin makrojakaumaa. Välillä kävin juoksulenkillä purkamassa ruoka-ahdistusta ja sitten taas punnerrettiin hotellin käytävässä, kun ajatusrulla pyöri turhan nopeasti. Päästin itseni häiriintyneeseen tilaan. Sallin sen ja vasta siinä vaiheessa, kun hyväksyin oman sekoiluni, pysytyin päästämään irti. Matkustamisesta tuli yhtäkkiä hyvinkin rentoa ja helppoa.

Sehän ei tietenkään tarkoita, että lomalla voi vetää koko Euroopan eväät yhdellä kerralla. Jollekin se sopii, että ulkomailla ollaan eri tavalla kuin kotona ja toisille sopii se, että ruokavalio on samansuuntaista kuin arjessakin. Se taas ei sovi kenellekään, että pitää olla ahdistunut ja tuskainen. Tärkeintä on tehdä itselle rajat selväksi. Jos mässätään, niin sitten kärsitään seuraukset ja ollaan hiljaa. Ei siinä ole mitään sen erikoisempaa. Itselle sopii paremmin se, että tietyt rajat ovat arjessa ja lomalla mukana, jotain kuitenkin sallitaan leppoisasti ja tietoisesti. Olkoon se sitten jäätelö tai lasillinen skumppaa.

Loma on sellaista aikaa, jolloin ollaan niin löysästi kuin se vain on mahdollista. Ilman aikatauluja, nukutaan, ollaan ja möllötellään. Päivän voi viettää hotellihuoneessa  tai kadulla pönöttäessä. Mennään, tullaan tai ollaan menemättä. Se on lomaa. Se taas ei ole, että jonkun hemmetin aamupalan takia pitäisi olla pää solmussa ja ahdistua.

Oma selvitymyssetti lomalle. Joku muu tekee toisin, tämä sopii itselle.

  • Lentokoneeseen evääksi rehuja, pari keitettyä kananmunaa ja raakasuklaata. Koneen paha kahvi kelpaa kyllä juotavaksi
  • Hätävarana repussa aina rusinoita ( diabeteksen vuoksi )
  • Hotellin aamupalalla rehuja, silmään sopivaa leikkelettä ( jos on syötävää tarjolla ), juustoa, kahvia, mahdollisesti maustamatonta jogurttia hedelmien kera
  • Kahvia saa kaikkialta, en nillitä laadun perään lomilla
  • Isot ateriat ravintoloissa
  • Gluteenitonta ( ihan siksi, että niitä kipuja ei kestä edes espanjalaiset )
  • Iltapala marketista ( Euroopassa on luomua saatavilla huoltoasemillakin, joten helppo valita kasviksia ja leikkelettä/grillikylkeä  hotellihuoneeseen  )
  • Treenitauko

En laske proteiinimääriä, hiilarit tulevat automaattisesti takaraivosta. Mikrot ja makrot ovat myös lomalla 🙂 Liikuntaa tulee kävelyn muodossa riittävästi, joten minkäänlaisia jumppavälineitä ei raahata mukana. Näillä mennään espanjalaisessa elämässä, sitten taas jatketaan kotimaisessa tunnelmassa, kun loma päättyy.

Voikaa hyvin ❤

vector-i-love-barcelona-02-by-dragonart

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s