Pelastusveneet

Ajatuksena oli tehdä gluteenittomia karjalanpiirakoita. Melkein ohjeen mukaan tein, mutta sain aikaiseksi vain uppoamispisteessä olevia riisiveneitä. Sehän ei nyt lohduta tietenkään yhtään, että maku on riisimäisyyden lisäksi oikein rapea ja maukas 😀

Taikinan käsittely oli melko työlästä. Lähinnä siksi, että se repeili. Kaulinta en käyttänyt, koska taikina rullaantui sen ympärille niin, että piti vähän kiljua ja kiroilla. Litistelin pallot käsipelin. Se meni hyvin. Perinteinen rypyttäminen ei ollut ihan helpoin homma. Omilla käsillä en onnistunut saamaan kuin repaleista taikinaa, joten siksi piirakoiden muoto on mallia… öh, no aika ruma. Tässäkään tosin ei kannata olla niin ulkonäkökeskeinen, koska maku on oikein onnistunut. Annetaan siis myös rumien veneiden olla ja arvostetaan niitä ihan siinä missä tehdastuotettuja vehnäversioitakin. Love and peace ❤

Riisipuuron keitin etukäteen. Sitä jäi hieman yli, joten heitin sen lopun astiaan ja puoleksi tunniksi uuniin.

  • 7 dl mantelimaitoa ( Alpron makeuttamaton )
  • 1.5 dl puuroriisiä ( Urtekramin luomu )
  • Kalaharin suolaa maun mukaan ( laitoin reilusti )
  • 1 kananmuna

Hemoja kiristävä taikinaosuus:

  • 2 dl vettä
  • Kalaharin suolaa ( maista, saa olla jonkun verran suolainen liemi )
  • 5 dl riisijauhoa ( Risenta )
  • 2 rkl macadamiaöljyä

Sekoita vesi ja suola. Lisää jauhot ja lopuksi öljy. Tee taikinasta pienimuotoisia palloja. Pidä jemmassa kostean leivinliinan välissä, etteivät kuivu kokonaan. Koin helpoimmaksi litistää pallot suoraan leivinpaperin päälle ja täyttökin onnistui siinä hyvin. Paisto 250 asteessa, paistoaika kymmenisen minuuttia. Plus ja miinus viisi minuuttia 🙂 Sen jälkeen, kun veneet ovat valmiita, sipaistaan päälle voisulaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s