Oikeamielinen aamupala

Kaikenlaisissa ravintoväittelyissä on tärkeintä muistaa oma viitekehys. Se, mitä suuhunsa laittaa, on vain ja ainoastaan yksilön oma asia. Sillä ei ole mitään merkitystä, että vasemmalta huudellaan yhtä ja oikealta toista. Pitää itse tietää, mitä tekee ja miksi. Varsin usein näissä ”onks se paleoo”-tyyppisissä keskusteluissa taistellaan aivan turhaan. Jankutetaan siitä, mikä kuuluu mihinkin lokeroon ja syljetään informaatiota suuntaan ja toiseen. Lepo vaan ihmiset! Kysehän on vain ja ainoastaan syömisestä. Ei ydinfysiikasta tai avaruusraketin rakentamisesta.

Elämässä on niin paljon mielenkiintoisempiakin asioita kuin syöminen. Vaikka se onkin kaiken terveyden tai sairauden perusta, ei siitä pidä tehdä liian vaikeaa. Syömällä sitä, mikä sopii ja mikä tekee terveeksi, pääsee paljon pidemmälle kuin sillä, että ärsee etusormi pystyssä sen perään, onko kaura ihmisravinnoksi kelpaavaa.

Kyllä se kelpaa. Etenkin gluteeniton kaura. Onko se paleon periaatteisiin sopivaa? No ei, mutta ketäs se sitten taas kiinnostaa? 😀 Tässä kohtaa taas huomio siihen, että älä syö, jos sattuu ja ahdistaa. Syö, jos siltä tuntuu. Ei se ole vaikeaa. Kaksi vaihtoehtoa ja se siitä.

Oma turpa kestää gluteenitonta kaurapuuroa satunnaisesti. Ei välttämättä joka päivä, mutta ajoittain kuitenkin. Olen tästä erittäin kiitollinen, koska kaurapuuro on oikeasti niin hyvää, että lähtee järki. Etenkin, kun sen valmistaa mantelimaitoon, lähtee se toinenkin aivopuolisko irti. Kaiken pahan ja puskamaisuuden lisäksi kaura sisältää beetaglukaania, joka laskee lihavan ihmisen kolesterolia. Tutkimuksia löytyy Googlen kautta, etsikää jos epäröitte. Sillä on terveysvaikutuksia, jos niin haluaa 🙂

Hyvää huomenta maailma! ❤

  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 3 dl mantelimaitoa
  • suolaa

Keitä, syö ja ole onnellinen. Pakkasen mustikat sopivat hyvin kevätaamuun ja kaurapuuroon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s