Kaukalopulla

Kasvuikäisen oikeaoppinen välipala sisältää proteiinia, hiilihydraattia ja rasvaa. Se ei sisällä keinotekoisia makeutusaineita, ämpärikaupalla valkoista sokeria eikä huonolaatuisia rasvoja. No, mitä lapsi sitten haluaa välipalaksi, edellyttäen ehtojen täyttyvän? – No pullaa. Pullean essuasuisen äidin tekemää pullaa ❤ Hyvä emo toteuttaa lapsensa toiveen. Tietenkin, koska lapsissa on tulevaisuus. Myös terveystulevaisuus.

 • 3 pientä banaania tai 2 keskikokoista
 • 3 kananmunaa
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl kardemummaa
 • 2 tl kanelia
 • 1 tl vaniljaa
 • 3 dl O-jauhoja 
 • ripaus suolaa
 • 1.5 dl mulperimarjoja

Tehtävä on niinkin helppo, että heitä munat ja banaanit blenderiin, pyöritä hurjasti. Lisää muut aineet, paitsi mulperimarjat, kaada taikina leipävuokaan ja lisää vasta tässä vaiheessa mulperit. Jos ne työntää blenderiin, niin tulee silppua. Jotenkin ”pullaan” sopii sattumat mukavasti 🙂 Paista uunin keskitasolla, 180 asteessa noin 25 minuuttia.

Lähtövalmiina

Lähtövalmiina

Frendit

Frendit

Uunista ulos

Uunista ulos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Välipalalla on väliä

3 comments

 1. Kuulostaa hyvälle, mutta voikohan tuon O-jauhon korvata jollain itsetehdyllä seoksella? Hinta on meinaan aika suolainen tämmöiselle onnettomalle työttömälle 😀

  1. Jauhoseoksessa on mantelia, psylliumia ja heraa. Tokihan tuon voisi korvata vaikkapa siten, että laittaa mantelijauhetta ja psylliumia ja mahdollisesti vaikka kookosjauhoa. Mittasuhteista en tosin osaa sanoa. Menee pieleen, jos yritän arvata 😀

 2. Mä teen tätä niin, että laitan 2 dl mantelijauhoja ja 1 dl kaurajauhoja. Se jää aika kosteaksi, mut tykkään siitä just niin 🙂 Kookosjauhoa vähän varmasti kuivattaa taikinaa. Psylliumia en laita ja toimii. Ihana resepti ja niiiin terveellinen, kiitos!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s