Kaikella rakkaudella

Pienen pieni selvennys sekä itselle että muille. Ei siksi, että ketään edelleenkään kiinnostaisi, mutta varmuuden vuoksi ja mielipahan välttämiseksi. Luolalaboratorio on perustettu keväällä 2010 paleoliittiseksi ruokablogiksi. Ensin se toimi itselle ruokapäiväkirjana, kun paleo oli uutta ja ihmeellistä. Sitten siitä muodostui jonkunlainen reseptiarkisto ja tässä vuosien saatossa funktio on muuttunut henkilökohtaisempaan suuntaan.

Oma viitekehys on ollut keväästä 2010 jollain tavalla paleo. Lähinnä siten, että en syö prosessoitua ruokaa, arvostan raikkautta ja panostan luomuun. Gluteenia en voi syödä, kiitos keliakiavasta-aineiden. Maitotuotteet pistävät keskivartalon määkimään ja naama muuttuu entistä rumemmaksi. Helppoja valintoja, vaikka en nykypäivänä kutsu itseäni kivikautiseksi. Iän puolesta kyllä kovin muinaishistoriallinen, mutta noin muuten kyllä viihdyn elämää helpottavien asioiden äärellä enkä kaipaa telttaan tai kalliolle asumaan.

Paleo on siis edelleen jollain tavalla elämässä, mutta en sitä niin mainosta. En tiedä, olenko paleojengiä vai en. Eikä se edes kiinnosta. Syön sellaista ruokaa, joka ei tee kipeäksi. Se riittää. En osaa laittaa viiden tähden aterioita, en osaa leipoa enkä oikeastaan edes tykkää olla keittiössä. Joskus tulee sellaisia hellahepuleita, että silloin ähellän ja puuhailen, mutta perusarki on niin tavallisen tylsää, että siinä ei ole mitään kiinnostavaa.

En esiinny asiantuntijana ja tällä rasvahabituksella pitäisi pitää päänsä kiinni kaikesta terveysajattelusta. Ei saisi sanoa, että se kiinnostaa. Sanon silti, koska se kiinnostaa 😀 Haluan voida hyvin enkä huonosti. Siksi intressit ovat siinä, että syön suunnilleen puhtaasti, tervehenkisiä raaka-aineita ja sellaisia asioita, joita oma keho haluaa. En ole vuosiin kärsinyt pakkomielteisestä ajattelusta, herkuista eikä ole enää aikoihin ollut taisteluja siitä, että ostanko sipsipussin vai en. En osta, koska ei kiinnosta.

Ulkonäkö liitetään aina terveyskeskusteluihin. Olkoon sitten niin. Jatkan edelleen hyvien asioiden jakamista, välittämättä siitä, mahdunko pikkuautoon vai tarvitaanko tilakuljetusta. Ne ajat, jolloin olin timmi mimmi, ovat takana ja tällä hetkellä tärkeintä on saada keho toimimaan. Monta vuotta meni hukkaan, kun kärsin terveysongemista ja nyt toivon saaneeni niskalenkin.

Blogi ja FB-sivu ovat harrastetoimintaa. Toivoisin, että hyvä fiilis, omakohtaiset mokailut ja kenties jokunen kiva vinkkikin tavoittaisi jonkun sellaisen henkilön, joka kenties on etsinyt juuri jotain vastausta johonkin. Mistään en mitään oikeasti tiedä enkä edes yritä tietää. Tavoite on se, että maailma olisi hitusen rennompi paikka ja ihmiset osaisivat arvostaa itseään. Jokainen kun kuitenkin on hyvän olon arvoinen ❤

Pidetään tukat ojennuksessa, riittävän rennolla ranteella. Niuhottamisesta ei tule kuin migreeni, joten hyvällä fiiliksellä eteenpäin. Turpa rullalla olevia ihmisiä on pallo pullollaan, joten hoplaa elämälle. Ilon kautta 😀

10330377_708328982538520_4604108841087164828_n

Mainokset

6 comments

  1. Hyvä asenne ja hyvin kirjoitettu! 🙂 en uskonitseän että pitäisi mahtua johonkin tiettyyn laatikkoon ja noudattaa jotakin dieettiä tai ismiä koska puoli maailmaa keuhkoaisi sen olevan ainoa oikea. Oma keho on kyllähyvä viestittämään mikä toimii ja ei kunhan sitä malttaa ja oppii kuuntelemaan 🙂 toivottavasti oma olosi vain paranee, aurinkoista ja energistä kevättä! 🙂

    1. Ihanaa kevättä(?) myös sinne ❤ Kyllä se kesäkin sieltä kai jossain vaiheessa tulee 😀

  2. Tämä on blogi, jonka päivityksiä odotan.
    Kuin myös blogi, joka saa useimmiten suun hymyyn 🙂
    Valloittava ja innostava persoonasi tulee esille kirjoittamastasi, olet ihanan aurinkoinen piristys tässä Suomen ”keväisessä” ilmastossa!

    1. Kiitos ❤ Arvostan kaikenlaisia palautteita. Erityisesti näin imartelevia 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s