Vähemmän hankala elämä

Hoen aina kahta asiaa. Eläimiä ja lapsia ei kiusata. Sitten on se toinen. Älä tee asioista vaikeita. Aivan kaikesta saa tehtyä, varsin vähällä vaivalla vielä, hankalaa ja vaikeaa. Siihen ei tarvita kuin ruttuturpa ja muutama keskeneräinen asia. Pieni stressi sopii myös siihen, että hommat menevät solmuun ja sekaisin. Kaikesta monimuotoisuudesta huolimatta, on helpompaa tehdä asiat vaikeiksi kuin helpoiksi. Outoa, right?

No niinhän se menee. Kyse on elämänhallinasta. Siitä, onko pyykkipulverit ojennuksessa ja siinä samalla oma pipo kunnossa. Jos asiat, ihmiset, palaset ja osat ovat levällään ja sotkussa, ei voi olettaa saavuttavansa seesteisen elämän tasoa. Liiallinen järjestäminen ja miettiminen ei ole aina niin tarpeellista. Putipuhdas olo ja ympäristö ei takaa sitä, että voisi elää kohtuullisen vaivatonta elämää. Pitää löytää se oma tila ja taso, jolla voi olla rauhassa ja lempein mielin.

Ruoka-asioiden kanssa lähtee mopo alta helposti. Yhtäkkiä on kiihdyttänyt itsensä sellaiseen ylivirittyneiseyyden tilaan, ettei mitään järkeä. Kaikkea jos ja kun pohtii, huomaa hyvin helposti sen, ettei mitään voi enää miettiä eikä varsinkaan syödä. Kaikesta löytyy kaikkea ja helpoksi oletetuista asioista tuleekin yhtäkkiä terveyspommeja ja kohta me kuolemme kaikki. Ajatusformula kun pääsee kiihtymään, niin sitä on varsin hankala pysäyttää. Lopputuloksena on vain ja ainoastaan melkoinen ahdistusmöllykkä ja yhtäkkiä kaikki on kamalaa.

Helpon elämän ainekset koostuvat siitä, että säilytetään suhteellisuudentaju ja tuumaillaan asioita vähän isommalla silmällä. Ei tehdä pahislistoja ihan vain nettikirjoitteluiden perusteella. Mitä enemmän kieltoja, sitä kapeammaksi elämä muuttuu. Tietenkin pitää ottaa huomioon omat yksilölliset tarpeet ja terveyslähtöinen lähestymiskulma. Se reitti on käytävä läpi, jossa etsitään itselle sopivia asioita ja jätetään ne haitalliset toimet huomiotta. Kaikkea kun ei voi hallita kuitenkaan, niin on helpompaa ajatella niin, että tekee ja toimii niiden periaatteiden mukaan, jotka itselle sopivat.

Aikaansa on ihan turha kuluttaa siihen, onko loimulohi tappavaa ja kuinka monta grammaa sitä voi syyödä ilman raskasmetallimyrkytystä. Joskus toki voi miettiä, ihan lempeästi ja objektiivisesti, mutta ei sen rullaamiseen kannata viikkokausia kuluttaa. Tietoinen voi olla ilman, että saattaa itseään ahdistuneeseen olotilaan.

Kaikkiin ravintoteemoihin löytyy sekä vasta-argumentoijia että pu0lustusministereitä. Ruis tappaa tai ei tapa. Täysjyvä vai valkoinen? Ei voi tietää. Kurkkukin on huono kasvis tai ei ole, voi se olla tai sitten ei. Entäs ne hiilarit. Älä syö, syö, kuolet jos et syö tai kuolet, jos syöt. Paha rasva, hyvä rasva, rasva, yök ja jees. Näitä teemoja kun rallattelee päivästä toiseen, tulee pöllöksi. Kyllä! Niin se menee.

Ei tehdä elämästä vaikeaa. Tehdään siitä helppoa. Otetaan se kiristävä pipo pois päästä ja hengitellään hetki. Kuulostellaan omaa oloa, vointia, erityistarpeita. Otetaan selvää asianmukaisista lähteistä, muistetaan se kritiinen otanta kuitenkin. Netissä pörräävät ”asiantuntijat” eivät välttämättä ole kaikkein parhaita lähteitä, eikä varsinkaan heitä seuraava seurakunta. Koohottavia ihmisiä ei kannata kuunnella, heillä harvoin on mitään järkevää sanottavaa.

Ollaan rauhallisia. Ollaan järkeviä. Elämästä voi tehdä helppoa tai vaikeaa.

Simple

Mainokset

4 comments

  1. Asiaa. Tulee mieleen ihan taannoinen keskustelu kahden työkaverin kanssa. Toinen kertoi tehneensä kotijuustoa, minä olin kiinnostunut miten juoksute toimii ja kolmas kysyi ”onko se terveellistä”. Niin mikä sitten on terveellistä. Hyvä maito, paha maito? Keskustelu sai lisää vauhtia kun kokkaillut kertoi käyttäneensä rasvaisempaa maitoa. Siitähän lähti keskustelu sitten maidon rasvoista ja onko se rasvaisen maidon 3-4 % paljon rasvaa…. Nopeasti tuli tarve vaihtaa keskustelunaihetta.

    1. Juustostakin pääsee rönsyilemaan vaikka avaruussukkulan rakentamiseen. Se vasta saattaakin olla vaativaa 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s