Kehorakkaus

Siitä se ajatus lähti. En tosin tiedä mikä, mutta tuli silti tarve tuottaa hajanaista tekstiä siitä, miten kaikki on väärin ja internet on ihan tyhmä paikka. Eniten salasuren niitä keskenkasvuisia pienokaisia, jotka elävät fitnesshurmion imussa. Instragramin peiliposetukset ja pyrstöotokset lisäävät sitä tunnelmaa, että piukka perä on suoraan verrannollinen elämälaadun kanssa. Voihan se toki olla niinkin, että joku saa tyydytyksen omasta temppelistään ja olkoon se niin. Oleellista on kuitenkin huomioida se, että kisakunto ei ole välttämättä holistisen hyvinvoinnin merkki.

Ideaalimaailmassa elämä perustuu siihen, että rakastaa itseään. Oikein niin paljon, että iljettää. Se subjektiivinen rakkaus, joka leijuu ympärillä on niin vahva ja voimakas, ettei se tarvitse irto-osia ollakseen olemassa. Henkinen hyvinvointi on sitä, että voi aamulla herätä tyytyväisenä, katsoa yömylläyksen jälkeistä kehoa virkeänä ja kiitollisena. Ei virhekeskeisesti, vaan rakastaen. Hyväksyen kaikki möykyt, muhkurat ja mitä niitä nyt sitten sattuukaan olemaan. Ei niin, että lähtisi rankaisuotteella tuottamaan jotain sellaista veistosta, joka harhakuvitelmien saattelemana toisi onnen ja tyytyväisyyden.

Itsensä hyväksyminen.

No joo. Tälle naurettiin taannoin useillakin foorumeilla. Kummasti ihmiset olettavat, että hyväksyminen on sama kuin välinpitämättömyys. Eihän se niin ole. Välinpitämättömyys ei ole hyväksymistä, se on laiminlyöntiä ja pienimuotista pahoinpitelyä. Hyväksyminen on sitä, että voi päästää irti vääristä motiiveista, itseinhosta ja rankaisemisesta. Jokainen tietää, että vihamielinen suhde omaan vartaloon ei johda mihinkään pysyvään muutokseen. Hetkellisesti se yrjöinho ja oma lylleröhabitus voi toimia kimmokkeena asioiden aloittamiselle, mutta siihenkin väsyy ajan kanssa. Lempeän rakastavaan tunteeseen ei väsy. Se vie eteenpäin, viha ei.

Kukaan muu ei voi vihata ja rakastaa niin paljon itseään kuin ihminen itse. Itseään voi näännyttää, rangaista, vahingoittaa. Itseään voi myös rakastaa niin, että lähtee järki. Hyvinvointia voi tehdä ja tuntea niin, että pakahtuu. Kaikki on mahdollista, myös rakkauden valitseminen vihaamisen sijaan.

Kehokeskeisyyden aikakautena kuvitellaan usein, että onni on ulkoisista tekijöistä kiinni. Samaan tahtiin tietenkin todetaan, että ei se ulkonäkö ole tärkein, vaan sisäinen kauneus. Oikeasti. Kuka sitä skeidaa uskoo? Bullshttiä ja samaan tahtiin liimaillaan rakennekynsiä ja irtojouhia ohimolle, että olis niinqu tiätsä sisäisesti kaunis. Fuck! Kauneus on sitä, että ei tarvitse hävetä itseään. Se riittää, että on maailman upein tyyppi itselleen. Silloin ihminen hehkuu, näyttää tyrmäävältä ja vastustamattomalta.

Kohta alkaa dieettisyksy. Niitä uusia elämiä rakennetaan taas suu vaahdossa, vaikka se vanhakin on vielä keskeneräinen. Muutosmaniat ovat oven takana, enää puuttuu sen peruspohjan vakaus, jotta elämä olisi kaunis. Ja sehän se on tärkeintä. Kaunis elämä ❤

 

 

Mainokset

4 comments

  1. Ei näin. Ei kehotietoisuus ole synonyymi pinnallisuudelle eikä kaikkien liikunnallisten into kumpua vihasta tai itseinhosta. Liikunnallinen keho voi paremmin kuin sohvaperuna ja hyvinvointia voi lisätä päivä kerrallaan katsoen mihin se riittää, vertaamatta TV-julkimoihin tai kaverin some-päivityksiin. Ongelma on vastaanottavassa päässä jos oman elämäntavan sietäminen vaatii extra-annoksen itserakkautta.

    1. Ei tietenkään ole synonyymi. Valitettavasti varsin moni, nainen etenkin, elää sitku- ja mutkuelämää inhoten itseään. Toteuttaen toiveitaan rankaisuperiaatteella.

      Liikunta on valtavan hieno asia ja jokaisen pitäisi tehdä sitä. Kehon liikuttaminen kuuluu kaikille, kehon rakastaminen kuulu kaikille. Se taas ei kuulu kenellekään, että elää tyytymättömänä ja itseään kiusaten.

  2. Toivotan sulle tätä kautta paranemisia, kun en ole facessa. Sun ajatukset koskettavat ja antavat niin paljon oli aihepiiri mikä tahansa. Olet myös loistava kirjoittaja ja huumori on hillitöntä:) Arvostan sua erittäin paljon!

    1. Suunnattoman suuri kiitos palautteesta. Tämä tuntuu oikein hyväl tähän hetkeen 🙂 Kiitos ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s