Epätyypillinen suomalainen

Suomalainen on kummallinen. Se on aina jotenkin perustyytymätön kaikkeen. Silloinkin, vaikka asiat ovat suurin piirtein kohdallaan, täytyy määkiä ihan vain periaatteen vuoksi. Ilmasto on aina huono. Kyl muuten, mutku sais olla puoli astetta enemmän ja vähemmän. Kyllä te tiedätte. Koskaan ei ole asiat hyvin. Jos omasta elämästä ei löydy naukumisaiheita, naapuritontilta tulee rutkutusajatuksia. Pääasia, että valittaa. Ihan sama mistä ja miten. Kunhan suu käy ja tunnelma on nihkeä.

Kateus nyt on kaikkien tuntema teema. Jotenkin se ei mene ihmisille suomalaisille jakeluun, että universumissa on aina joku, jolla on enemmän kuin itsellä. On paremmin, hienommin ja isommin. Aina. Varsin rankalta tuntuu, jos pitää aamusta iltaan myllätä tyytymättömyydessä. Ihmekö tuo, että suomalainen uupuu niin herkästi. Ei riitä, että ajalee ruuhkakaistalla ja tekee työnsä kohtuullisesti. Siihen päälle vielä kateus- ja tyytymättömyyskuorma, niin on asiaa apteekkiin.

Ongelmien ulkoistaminen on myös jotenkin niin suomalaista. Saattaa olla myös ihan yleismaailmallista. On niin helppoa syytellä ulkopuolisia omista ongelmista ja vaikeuksista. Tokihan se joskus on niin, että hommat menevät päin haitaria ihan pyytämättä, mutta varsin usein elämisen vaikeus on myös asennevaikeutta.

Vaikeutta tunnistaa ja tunnustaa omaa ruttuturpaisuutta ja sitä, että elämään voi suhtautua myös hilpeämmin ja miedommin. Se ei tarkoita sitä, että pitää olla huoleton ja kriminaali, vaan lähinnä sitä, että käy pienen keskustelun itsensä kanssa siitä, voisiko toimia jotenkin toisin. Toimintaa on myös emotionaalinen muutos.

Tänään on oikein hyvä päivä olla jotain muuta. Olla epätyypillinen suomalainen ja lopettaa kaikenlainen kyräily ja kyttääminen. Sanoa itselle, että moro mahtava ihminen ja mitä kivaa tehdään tänään. Minä aion olla ainakin tänään oikeasenteinen enkä yhtään vasuri.

Voimia päivään, suomalaiset 😀

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s