Me riitämme!

Itsensä hyväksyminen. No, ikuisuusteema. Voisin kirjoittaa ruusunpunaiselle arkille rakkauslauseita ja huudella ikkunasta ilosanomaa. Ottaa Instagramiin auringonlaskukuvia ja piirtää ruttukäsillä sydämiä rantaviivaan. Tiätsä, kun mä tykkään itsestäni ja oon arvokas ja sillee. Sehän tarkoittaisi vain sitä, että yrittäisin epätoivoisesti kertoa löyhälle sosiaaliselle verkostolle, että olen olemassa. Onneksi ei ole pakko.

Hyvä olo lähtee sisältä. Sieltä vartalon yläosastosta. Se ei lähde rantaviivasta, ei ulkoisista tekijöistä. Ei siitä, että käpertyy nuffelipussin kanssa sohvalle heijaamaan itseään ja huutelemaan, että tiätsä kun on hyvä olo. Tiätsä!

Itsensä rakastaminen on sitä, että tekee itselleen hyviä asioita. Ei pahoja. Sellaisia arkisia valintoja, jotka johtavat hyvään oloon. Ei vain satunnaisesti, vaan kroonisesti. Rakastaminen on sitä, ettei vahingoita sitä kohdetta, jota kohtaan tuntee voimakasta vetoa. Se on myös sitä, että pystyy toteamaan synkkänä syysaamuna, että kaikki on hyvin ja meillä menee mukavasti.

Aika usein rakkausteema itseään kohtaan koetaan sellaisena asiana, että voi luvan kanssa toimia typerästi. Hengailla lähileipomon tuulikaapissa, roikkua epävakaassa ihmissuhteessa, tehdä tietoisesti itsetuhoisia valintoja. Pahoinpidellä sitä rakasta, pyytää sitten anteeksi ja todeta, että ei se tapahdu enää toiste. Kunnes taas ollaan ”rakastamassa itseään”.  Väkivalta ei kuulu rakkauteen. Ei edes itsensä rakastamiseen.

 

Itseään rakastava ihminen riittää. Sen ei ole pakko olla koko ajan jossain muutosprosessissa eikä sen ole pakko pyrkiä koko ajan hamsteripyörässä eteenpäin. Sen ei ole pakko olla emotionaalisessa liikkeessä. Se voi vain olla. Se voi todeta, että minä riitän ja se riittää. Sinä, minä, me. Me kaikki riitämme ❤

Kuva internetistä, jossa kukaan ei riitä.

Kuva internetistä, jossa kukaan ei riitä.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s