Syyskuun supersäästäjä

Jos nyt sattuu käymään niin, että on sairastellut pitkään ja hartaasti, viettänyt vuorokausia osastohoidossa, syönyt saavillisen lääkkeitä ja ravannut poliklinikalla ja toimepiteissä, voi kukkaro vilkuttaa tyhjänä. Joskus elämässä tulee taloudellisia notkahduksia, jolloin tulot ja menot eivät kohtaa. Kunnon kansalaisena huolehdin aina ensin laskut pois, sen jälkeen mietitään, mitä jää viivan alle. Pääsääntöisesti sinne jää juuri sen verran, että pöytään saadaan laadukasta ravintoa ja perheenjäsenet kulkevat puhtaissa ja siisteissä vaatteissa. Sitten on niitä hetkiä, jolloin on pakko miettiä vaihtoehtoisia keinoja.

Kai se on sitä lapsiperheen arkiköyhyyttä, kun hätävarasto on käytetty ja mistään ei ole tulossa tonneja tiskiin. En ole Suomen ainoa äiti, joka näitä asioita pohtii. Sen sijaan, että jäisi junnamaan vähävaraisuuteen ja katkeroituisi, tilanteen voi kääntää haasteeksi. Miten selvitään syyskuusta mahdollisimman edullisesti? Se on haaste.

Jokainen voi olla oman elämänsä supersäästäjä. Tarvitaan vain hieman nokkeluutta, tarkkaa silmää, mielikuvitusta ja yhteistyökykyinen perhe. Kauppakäynneistä saadaan elämysretkiä, kun vertaillaan yhdessä kilohintoja, pohditaan arvoja ja mietitään kulutustottumuksia. Siinä oppii sekä aikuiset että lapset.

Syyskuu on säästökuukausi. Tule mukaan! 🙂

63190_family_lg

Mainokset

5 comments

  1. Syyskuussa on helppo säästää ainakin ruokakuluissa, koska kaupan hyllyt on täynnä edullisia ja hyviä sesonkikasviksia! Satokausiajattelu on hyvä askel säästöihin vuoden ympäri.

    1. Juuri näin. Metsästä löytyy evästä koko vuodelle, kaupoista saa juureksia hyvään hintaan. Säästäminen voi olla myös vaivatonta 🙂

  2. Kauppahallista saa ostaa edullisesti kalanperkeitä ja lihaisia luita, joista saa hyviä ja ravitsevia keittoja pottujen ja kasvisten kanssa. – Isäni savuluista tekemä hernekeitto on todella herkullista ja edukasta sapuskaa, voi myös tehdä vähäliemisempänä versiona ja isomman satsin kerralla ja pakastaa annoksissa. – Kuivatut linssit ja sipulit ovat myös halpoja ja hyviä ruoka-aineksia, joista voi tehdä italialais- tai intialaistyyppisiä muhennosversioita. Italialaiseen versioon voi heittää vaikka rakettispagettia sekaan, intialaista syödään yleensä riisin kanssa. – Kuivattuja papuja kannattaa keitellä isompi määrä kerralla ja pakastaa parin desin rasioissa, joista niitä on kätevä lisätä patoihin ja keittoihin tai vaikka marinoida salaatiksi. – Hyviä halpoja reseptejä löytää muun muassa hakusanoilla cucina povera recipies, vaikka kaikki mikä on halpaa italiassa ei meillä niin halpaa olekaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s