Uuden alun herkkusipsit

Tämä on omistettu kaikille Alku-valmennuksen ihmisille ja blogin uusille lukijoille. Näitä herkkuja on tehty täällä useasti, mutta nyt erityistervehdys valmennuksessa oleville. Alkuun pääsee mukaan vielä, jos/ kun helppo ja terveellinen elämäntapamuutos kiinnostaa 🙂

Lehtikaalisipsit ovat oiva lisä lautaselle. Elämän ei tarvitse olla pelkkää raastetta, se voi olla myös rapeaa ja ravitsevaa vaihtelua. Nämä rapsut sopivat yhdeksi annokseksi aterialle ja jos ei kaikkea halua kerralla rouskuttaa, niin annoksen voi toki jakaa useammalle käyttökerralle.

1. Osta lehtikaalia. Sitä myydään marketeissa 200g:n pusseissa. Lehtikaali säilyy melko pitkään jääkaapissa, joten se ei nuupahda ihan yhdessä yössä. Lehtikaalia on tarjolla pitkälle syksyyn, se kun onneksi kasvaa vielä vähän hyisemmälläkin ilmalla.

2. Huutele lehdet ja kuivaa.

3. Revi keskiruodosta irti lehtiä niin, että jäljelle jää vain paksu puumainen runko. Ne voi käyttää hyvin vihersmoothien sekaan, niin ei tule hukkapaloja.

4. Laita lehtiosat kulhoon, kaada päälle 1 rkl oliiviöljyä ( myös macadamia, avokado, kookos käy ) ja ripottele sekaan suolaa. Tässä ohjeessä käytettiin vajaa 1 tl Kalaharin suolaa ja se oli sopivasti.

5. Sekoittele hyvin ja tasaisesti.

6. Asettele leivinpaperin päälle ilmavasti. Melkein kannattaa käyttää kahta peltiä, niin asettuvat hyvin ojennukseen.

7. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Kiertoilmalla asteita 150 ja perusuunissa 180. Kannattaa kurkkia välillä uuniin ja pyöritellä sipsejä, etteivät kärähdä. Aika moni uuni paistaa epätasaisesti ja sipsit ovat monimuotoisia, joten eivät kypsy ihan samaa tahtia.

8. Nauti ❤

Alkupussi

Alkupussi

Irtoruodot

Irtoruodot

Suolaa ja öljyä.

Suolaa ja öljyä.

Ilmavasti :D

Ilmavasti 😀

Terveysherkkua <3

Terveysherkkua ❤

4 comments

  1. Tein nämä paistinpannun jälkilämmössä, ohut lehtikaali kuivui hetkessä ja oli yllättäbän miedon makuinen

  2. Meillä nämä puumaiset rungot syö meidän ihana koiramme. 🙂 Tykkää lehtikaalista muutenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s