Semmoinen syyskuu

Alkukuun ajatus oli hyvä. Kuukausi sitten olin intoa täynnä ja suunnittelin, miten teen säännöllisesti hienoja postauksia säästämisestä ja hyvästä tunnelmasta. Eihän sen nuukailun ole pakko olla ankeaa suorittamista, vaan se voi olla myös haastavaa ja hauskaa. Ja sitähän se on ollut. Harmi vaan, että postaukset ovat jääneet tekemättä. Näiden terveysvaikeuksien kanssa kun elää, niin se sallittakoon, ettei virtaa ole samalla tavalla jaossa kuin perusterveillä. Toinen tekosyy on se, että päätyö psykiatrisella akuuttiosastolla imaisee ihan kiitettävästi voimia ja työpäivän päätteeksi sitä on mieluummin äiti kuin bloggaaja. Noin, se niistä selittelyistä ja sitten asiaan.

Syyskuun säästäminen meni ihan putkeen. Pihistettiin kaikesta mahdollisesta ja pohdittiin ostotarpeita. Mitään yllätyksellisiä menoja ei tullut, joten kriiseiltä vältyttiin. Muutama vaatehankinta tehtiin muksuille tulevaa kautta ajatellen, koska ”halvalla sai”. Silloin pitää iskeä, kun silmään osuu puoli-ilmaisia collegehousuja 😀 Sehän on säästöä, kun hankkii housut halvalla eikä osta kahden kuukauden päästä samoja riepuja normaalihinnalla.

Autoilu

Viihdekäyttöä karsittiin reilusti. Auto oli käytössä pääsääntöisesti vain työmatkoilla ja muutaman kerran tuli suhailtua isompaan markettiin ruokaostoksille. Paras pihistyskeino olisi olla täysin autoton. Työmatkakustannukset olisivat tuolloin 100e/kk, mutta prinsessana en voi hyväksyä sitä vaihtoehtoa, etten saa tuulettaa nuppia työmatkojen aikana yksin. Olen autoriippuvainen enkä edes yritä siitä eroon.

Bensankulutusta pohdin yhtenä iltana, kun ajelin kotiin. Moottoritie oli kuuma ja 140km/h kiiinnosti, mutta päädyin nysväämään satasen vauhtia ja mietin, että järkeistämällä kaahaamista, saatan säästää vuositasolla euroja. Aika hyvä oivallus ja talvikautta ajatellen rauhanomainen ajelu on ihan adekvaatti toimintapa. Bensaan meni syyskuun aikana 178.98e ja tankki on edelleen yli puolillaan. Karkea arvio yhden kuukauden kulutukseksi on noin 150e.

Ruokakulut

Syöminen on kallista. Sehän me jo tiedetäänkin. Viime vuoden marraskuussa teimme pihtaamiskuukauden, jolloin ruokamenojen osuus oli 639.80e. Se oli aika hyvin nelihenkiseltä perheeltä. Tänä vuonna yritettiin pistää vielä tiukemmaksi ja kaurapuuroa jatkettiin kolmena päivänä. No ei oikeasti, mutta noin kuvainnollisesti siis 😀 Kertaakaan ei nähty nälkää, lapset saivat laadukasta ravintoa, kenelläkään ei ollut paha mieli ja syöminen noudatti normaalia perusarkea. Ravintolaeväitä ei nautittu, niitä ei muutoinkaan harrasteta kuin kerran tai pari vuodessa, joten kuukausikulutus on varsin vertailukelpoinen muihin kuukausiin.

Kokonaiskulut syömiseen olivat 583.08e, josta jaetaan isomman liha- ja munatilauksen kulut kahden kuukauden kesken ja täten yhden kuukauden summaksi tuli  533,08e.

Karvalapsen kulut

Kääpiösnautseri ei nyt niin hirveästi kuluta syömiseen 😀 Tässä kuussa meni raakaruokaan 41.50e. Pakastimessa on ainakin viikoksi vielä ruokaa, joten karkeasti arvioiden koiran evästykseen menee kenties noin 30e/kk. En tiedä, onko se paljon vai vähän. Pääasia kuitenkin, että se voi hyvin ja on elinvoimainen ❤

Muut menot

Lääkäri- tai lääkekuluja ei tässä kuussa ollut. Vaatehankintoja ei olisi ollut pakko tehdä, mutta alemyynti oli säästöä. Lapset kuitenkin kuluttavat vaatteita eri tahtia kuin aikuiset, joten superhalvat hankinnat ovat aiheellisia. Isän syntymäpäivälahjaan sijoitettiin 20e 🙂 Pesuaineita, ovenkahva, collegehousuja, vanhuksille Ikean kahvia, hyppynaru, jätesäkkejä, käsineitä, postimerkkejä ja mitähän vielä. Ihan perusasioita. Ei mitään sisustustoimia, ei keulimisia. Kokonaissaldo 313.83e

Havainnot kuukaden ajalta:

 • kiitokset vanhemmille avustuksista. Isän loimuttamaa lohta nautittiin kahdesti, äiti rullasi kaalikääryleitä pakkaseen ja askarteli lapsille karjalanpiirakoita. Oman mökin omenoita on vieläkin jäljellä ❤
 • euron halpishedelmät ovat vallan käyttökelposia
 • Lidl on edullisin ostospaikka! Toinenkin huutomerkki tehostamaan tunnelmaa!
 • elämä ei ollut missään vaiheessa ankeaa eikä euron hinkkaaminen ollut mitenkään työlästä
 • kauppareissuilla tuli tehtyä hintavertailua ja melkoisia kohahduksia, kun huomasi eri myymälöiden eroavaisuudet hinnoittelussa
 • lapset oppivat uusia asioita rahasta, sen merkityksestä ja käyttöaiheista
 • turhaa tavaraa tuli myytyä pois ja siitä tuli lisätäytettä lompakkoon. Samalla vaatehuone keveni entisen elämän treenivaatteista ja kaikista niistä, joissa ”hihat kiristi” 😀
 • laatulihasta- ja munista ei luovuttu eikä edes yritetty
 • iHerbiin en ole tehnyt munuaispommin jälkeen tilauksia, joten sinnekään ei sijoitettu euroja

Kokonaisuudessaan syyskuu on plussan puolella. Tavoitteet saavutettiin ja tästä on hyvä jatkaa nuukailua. Se hyvä puoli persoonallisuudessa on, että on pihistelyyn taipuvainen muutoinkin, joten muutos ei ollut mikään mullistus. Epänaisena pärjään oikein hienosti ilman korkokenkiä, kotelomekkoja ja käsilaukkuja. Lapsetkaan eivät ole oppineet shoppailua ja periaate onkin aina ollut, että hankitaan vain tarpeellisia tuotteita.

Vähemmän on enemmän!

10659169_764338970270854_3763959208647315987_n

Mainokset

6 comments

 1. Saako kysyä näin hoitoalalla työskentelevänä ja autolla myös kulkevana että minkä verran sulla on työmatkaa? Ja miten rytmität ja mitä syöt työpäivänä?

  1. Työmatkaa on 50km ja syömiset menevät sen mukaan, miten on nälkä ja mitä verensokeri sanoo. Joskus on niin kiire, että pitää syödä lennossa. Usein on onneksi aikaa sijoittaa ruokatauot työpäivään 🙂

 2. Vau, hyvin selvitty! Olisi mielenkiintoista nähdä esimerkki vaikka päivän aterioista. Tuntuu, että itsellä meinaan menee yhteen kauppareissuun viikottain yli 100 euroa ja meitä on vain kaksi.. Olisi ihanaa selvitä vähemmällä ja silti syödä laadukasta ruokaa!

  1. Lihaa suoraan tilalta, 12€/kg. Kananmunia tuottajalta 9€/30kpl, kaalia, juureksia, kaurapuuroa itsepoimituilla marjoilla, äidin eväät 😀 Ei tupakkaa, alkoholia, keksiä, pullia eikä virvokkeita.

   Ihan perusruokaa, ilman köyhyyskiukkua 😀

 3. Kovin samanlaiselta kuulostaa, kuin millä täällä mennään! 🙂 Tuntuu vain, että kauppaan menee niin hirveästi rahaa, toki käyn vain kerran viikossa kaupassa.. Jospa kokeilisi itsekin kuukautta, jolloin vähän tarkemmin vielä seuraa ja syynää omaa kulutusta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s