Ylös ja eteenpäin!

Sisältää henkiökohtaista urputusta. Ei siis reseptiä eikä muutoinkaan virkeää tarinaa 😀

Olen moniongelmainen. Sisäelimet ovat solmussa, keho sekaisin, mikään ei toimi ja koko ajan tulee turpaan. No, perinteistä suomalaismeininkiä. Olisi niin helppoa heittäytyä maahan, jäädä sinne ujeltamaan ja odottamaan, että muut hoitavat ja järjestävät kaiken kuntoon. Persoonallisuuden rakenne ei kuitenkaan mahdollista tätä, joten on vain noustava ylös ja aloitettava taas puhtaalta pöydältä. Jälleen kerran, jotta voi taas sitten hetken päästä olla sairaalahoidossa ja miettiä, että mikäs se seuraava kortti sitten onkaan.

Ei riitä, että on ykköstyypin diabetes riippakivenä. Sen seuraksi sain, itse tosin aiheutettuna, kilpirauhasen vajaatoiminnan ja lisämunuaisten tilttaamisen. Kaikenlainen stressi, myös siis treenistressi, aiheuttavat sen, että keho pistää kaikin puolin vastaan. Näiden kolmen kanssa kimppailessa kaiken täytyy olla hyvin suunniteltua eikä virheisiin ole varaa, koska rangaistus on vakava ja välitön. Joskus kuitenkin tarkkaavaisuus katoaa ja siitä seuraa sitten verensokerin hepulilaukka, verenpaineiden sekoilua, kehon turpoamista, nivelkipuja, huonovointisuutta ja rytmihäiriöitä.

No, eihän se riitä vielä. Viime kesänä sain munuaiskiviä ja niiden kanssa eläminen oli sellaista helvettiä, ettei mitään järkeä. Tietenkään tuo munuainen ei ole elpynyt ja se on nyt suurentunut sekä virtausongelmainen. Kiviä muodostuu koko ajan, niiden aiheuttamat liikehdinnät tuottavat kipua ja siitä syntyy taas stressiä ja edellä mainittu kolmikko kopauttaa heti otsalohkoon. Neljän ongelman kanssa eläminen on siis hyvin haastavaa.

Ihmisillä on toki ongelmia. Kaikilla on niitä ja jotkut ovat isompia ja toisen pienempiä. Subjektiivisesti kaikkien ongelmat ovat isoja enkä ole sellaisessa asemassa, että voisin mitenkään arvottaa niitä järjestykseen. Tiedän vain sen, että omat vaivat ovat hankalia, uuvuttavia ja joskus ihan itkettäviäkin. Myönnän, että joskus tekee mieli heittää lapaset maahan ja parkua niin, että männyt kaatuvat. Hetkellisesti se helpottaa ja sittenkin onkin taas jatkettava.

Mössöilyyn ja lössöilyyn ei ole varaa. Koko ajan täytyy olla tietoinen tapahtumista ja kehon signaaleista. En pääse koskaan lomalle sairauksista ja vaivoista. Ne tulevat saunaan ja sänkyyn mukaan. Lentokoneeseen ja leirinuotiolle. Jokainen liike, jokainen suupala ja jokainen teko on ajateltava ennakkoon. Tulee tasapainoilla monien tekijöiden kanssa, olla läsnä koko ajan. 

Haluan, yritän ja teen parhaani. Aina se ei riitä ja vaikka kuinka yrittää, niin silti epäonnistuu. Eihän kukaan jaksa tauotta sellaista. Skebelin seassa on oltava myös onnistumisia. Niin vahvoja, että ne nostavat ylös ja eteenpäin. Kaikkein palkitsevinta on se, että tietää tehneensä töitä pienen edistymisen eteen. Kukaan ei ole ohjannut eikä opastanut, vaan kaikki työ on tehty itse. Se on se, joka on voimavara.

Myös tänään. Tänäänkin tiedän tekeväni oikeita asioita. Tiedän, osaan ja onnistun. Se on voimaa.

Moniongelmaisena eläminen on osoittanut sen, että vähemmän tärkeillä asioilla ei ole oikeasti merkitystä. Ei kiinnosta, mikä on kevään trendihuulipuna eikä kiinnosta se, ovatko reidet taas levinneet. En kuluta aikaani tutkimalla ryppyjuonteita enkä varsinkaan käytä elämääni siihen, että inhoaisin itseäni. Sehän se tästä vielä puuttuisi, että olisin virhekeskeinen ja vartaloahdistunut. Ei, sellaiseen ei ole energiaa.

Näiden kaikkien terveyskolhujen seurauksena voin silti sanoa eläväni onnellista ja tasapainoista elämää. Joskus uuvuttaa, mutta niin myös perusterveetkin ontuvat joskus. Sairaudet toki määrittelevät elämän, mutta onneksi voin olla osallisena tässä tapahtumassa ja vaikuttamassa siihen, voinko huonosti vai edes olosuhteisiin nähden kohtuullisesti.

Minä vaikutan. Minä teen elämästäni mielekästä. Toivottavasti myös sinä teet omastasi arvokkaan ja upean ❤

bb7f009720f7774c0eb8e7a44cc635a14a16e05cdcbe632e27e7842109cc916f

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s