Keep it simple

Ihmisellä on sisäsyntyinen tarve uskoa taikatemppuihin. Salamyhkäisyys ja informaation pihtaaminen kiinostaa. Hyvänä esimerkkinä nyt vaikka joidenkin verkostomarkkinointiyritysten viestintä, jossa luvataan salaisella ainesosalla äärimmäisen hienoja tuloksia. Tietenkin niin, että vain heidän myymänsä tuote sisältää sen erityislaatuisen aminohappoprofiiin, jota kenelläkään muulla ei ole.

Kaikenlaiset ihmepensaan siemenpuu-uutteet ovat myös oiva keino k*sta kuluttajaa silmään. Aivan kuin koko elämänlaatu olisi yhdestä puristeesta kiinni. Saunavyöllä vatsalihakset? Oi kyllä! Ihminen huutaa helppoja ratkaisuja, sellaisia joiden totetuttamiseen ei vaadita minkäänlaista prosessia. Tähän huutoon tietenkin markkinatalous vastaa. Mitäs huudat, senkin ihminen.

Oikeasti elämässä on kyse hyvin yksinkertaisista asioista. Ei mistään rakettitieteestä, ei monimutkaisista yhtälöistä eikä elämiseen tarvita erityisosaamista. Jokainen voi olla oman elämänsä insinööri, diplomilla tai ilman.

Syö, juo, nuku, iloitse, rakasta, unelmoi, toteuta, tee hyviä asioita, vältä pahoja. Aika yksinkertaista. Keep it simple, stupid!

Terveys ei rakennu hifistelylle. Se perustuu aivan yksinkertaisille asioille. Arjen valinnoilla rakennetaan se pohja, jonka päälle voi halutessaan vähän sipaista pientä extraa, elämyksiä ja huippuhetkiä. Hyvään elämään ja hyvään arkeen ei tarvita Himalajan superfoodeja. Siihen elämään tarvitaan laadukasta ja tarpeenmukaista unta, lepoa, rakkautta ja hyviä ihmisiä. Riittävästi ravintoa, sellaista joka omalle keholle ja mielelle sopii. Ei ole pakko olla vegaani, jos on lihanhimoinen. Eikä ole pakko olla barbaari, jos eläimistä tulee paha mieli. Ei ole pakko olla mitään.

Syömisestä ei kannata tehdä vaikeaa. Eihän se sitä edes ole. Suu vain auki, pureskellaan ja mennään eteenpäin. Itseään jos lähtee ahdistuttamaan kaikenlaisista höpöilyistä, menee pahasti pieleen. Yhtäkkiä ateriointi onkin pelkkää kieltolistaa, demonisointia, huutoa ja kirkumista.

Liikkumisesta ei myöskään pidä tehdä monimutkaista. Etsimällä jokainen löytää sopivan tavan liikuttaa jumalaista vartaloaan ja sitä kaikkein tärkeintä alustaa. Yksinkertaista, olettaisin.

Eikä ihmisuhteistakaan kannata murehtia. Huonot ihmiset ulos, hyvät sisään. Sellaista se oman elämän järjestyksenvalvonta on.

Kaikessa on kyse yksinkertaisuudesta. Ei siitä, minkälaisella mutkalla itseään rullaa ja minkämuotoisia kaakaopapuja sallii suuhunsa. Jestas! Keep it simple.

Mainokset

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s