Ihana Irlanti

Lähdin Suomen kesää karkuun Irlantiin. Kuka sitä nyt kotona viitsii olla, kun se kesäkin ilmeisesti sinne viimein saapui 😀

Irlanti on ihana maa. Ei pelkästään siksi, että eläminen täällä on aika tyyristä, vaan lähinnä sen vuoksi, että tunnelma on jotenkin niin omanlainen. Ihmiset rentoja, hyväntuulisia, avuliaita ja ystävällisiä. Ei ruttunaamoja, ei urputuksia eikä negatiivista kyräilyä. Olo on turvallinen eikä ole kertaakaan ollut epävarma olo, vaikka ilmeisesti tässä taannoin eksyimme hieman kyseenalaiselle alueelle. Ystävällinen paikallinen tuli kertomaan, että kannattaa siirtyä takavasemmalle, koska alue on ”vähemmän turistiystävällinen”.

Ruoka on kallista. Kenties jopa kalliimpaa kuin Suomessa. Jos se nyt mitenkään on edes mahdollista 😀 Kaupoissa on kohtuulliset valikoimat tuoretuotteita. Ravintolahinnat ovat hitusen Suomea korkeammat, riippuen toki siitä, mitä syö. Pikaruokaa nyt saa suunnilleen samaan hintaan, pihvistä saa maksaa enemmän. Se, mikä kiinnitti huomion muutaman päivän steppaamisen jälkeen, ettei Dublinissa taida kukoistaa leivoskulttuuri. Mitä nyt on tullut reissattua noin muuten, niin tämä maa tekee poikkeuksen siinä, ettei pullaa ja piparia ole joka kulman takana. Tämä mahdollisesti näkyy myös katukuvassa, koska ihmismassaa väijyessä havainnoin, ettei kansalaisilla ole paino-ongelmia. Pohjois-Irlannissa oli sitten taas ihan erimuotoista ihmistä liikkeellä ja pikkuleipien saatavuus runsaampaa.

Väärällä puolella ajavat ihmiset ovat aiheuttaneet vaaratilanteita. Tai siis itse on aiheuttanut muille paniikkijarrutuksia, kun se nyt vain ei mene jakeluun, että liikenne on toispuoleista. Pahoittelut tästä paikallisille 😀

Kaiken kaikkiaan pelkkää positiivista sanottavaa Irlannista. Lämpimästi voin suositella, kunhan huomioi tuon hintatason. Julkinen liikenne on myös varsin kallista, joten jalkapelillä kannattaa liikuskella. Etenkin Dublinin alueella pärjää hienosti kahdella koivella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s