Terveyttä taloon

Jotenkin sitä pitää terveyttä sellaisena asiana, että se kulkee mukana kiltisti ja kuuliaisena eikä koskaan kiukuttele. Se on olemassa jossain taustalla, huomaamattomana ja hiljaisena. Vasta siinä vaiheessa, kun elämä ei olekaan kuin elokuvasta, huomio kiinnittyy siihen mykkään tekijään, jonka massiivinen läsnäolo onkin yhtäkkiä kaikki, mitä ihmisellä on. Tai oli.

Terveys on kaikki. Ilman hyvinvointia ei ole laadukasta elämää, intoa ja iloa. On vain epämääräistä selviytymistä.

Elämässä on kirjoittamattomia sääntöjä. Esimerkiksi se, että vaikeuksia tulee ihan pyytämättäkin. Ilman, että niihin vapaaehtoisesti ja tietoisesti hakeutuu. Ihan varmasti tulee kuraa poskelle, vain intensiteetti vaihtelee. Tähän takuuvarmaan piiskaamiseen jos sattuu lisäämään oma-aloitteisesti vähän elementtejä, on taatusti polvillaan jossain vaiheessa. Joidenkin keho kestää enemmän tuhokäytöstä, toisille se romahdus tulee kepeämmin.

Kaikenlaiset terveyskikkailut ovat ehkä maailmanhistorian hulluinta hoopoilua. Naapuripöydän lautasmalli houkuttelee ja ilman sen suurempia perehdytyksiä ihminen menee ja tekee itsestään urpon. Ei voi olettaa, että samanlaiset elintavat soveltuvat sellaisenaan suoraan kopioituna omaan elämään.

Viisautta on se, että on kiinnostunut laaja-alaisesti eri suuntauksista ja kykenee objektiiviseen tarkasteluun kuumimpien hittien kanssa. Tyhmyyttä on se, että hyppää terveysmopon päälle ja kaasuttaa suoraan betoniseinään.

Hyvin yksinkertainen asia on se, että jos elämässä joku asia ei toimi, sitä pitää muuttaa. Vastaavasti, jos kaikki toimii ja on huikea olo, älä tee äkkiliikkeitä. Hyväksi havaittua voi toki vähän viilata, mutta miksi se hyvä pitäisi hylätä ja vaihtaa huonoon?

Netissä on sen seitsemän miljoonaa tarinaa siitä, miten joku karppasi itsensä pääministeriksi ja jonkun paasto sai aikaan sen, että tuli lottovoitto ja oma saari kaupan päälle. Vastaavasti ihan yhtä monta tarinaa löytyy siitä, miten kaikki meni reisille ja paluu lähtöruutuun ei onnistunutkaan enää. Mahdollisesti sinkoilujen ansiosta takataskussa on solmussa oleva metabolia ja muutama muu bonusongelma.

Kenenkään terveys ei varmastikaan ole koskaan ontunut siitä, että keholle on tarjottu riittävästi ravintoa, sopivasti liikettä ja paljon elvyttävää unta. Kukaan ei ole koskaan kärsinyt siitä, että olo on ollut stressitön, rento ja rauhallinen.

Hitto, kun olisi hienoa olla pinna tiukalla ja voida huonosti. Olisi upeaa, jos hormonitoiminta menisi solmuun ja saisi tuntea kipua ja tuskaa kuukaudesta toiseen.

Mahtaakohan kukaan koskaan toivoa tätä?

Ongelmien ennaltaehkäisy on sitä, että vaalii omaa hyvinvointiaan ja arvostaa sitä niin paljon, ettei tee tyhmyyksiä. Kaikki on niin paljon helpompaa, jos ja kun toimii järjevästi ja harkiten eikä kuvittele saavuttavansa jotain kaikenlaisilla hifikikkailuilla. Pieniä muutoksia, jos homma ei toimi. Rauhanomaiset askeleet ja järkeviä valintoja. Right? 🙂

Mainokset

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s