Väliselitys

Jaa, no mitäpä kuuluu tälle? Ei juurikaan yhtään mitään. Henkseleitä paukutellen ajattelin lähteä toteuttamaan nuukakampanjaa. Pari päivää se sujui hyvin, olin aktiivisen reipas ja innostunut. Sitten tuli muutama pakkohankinta, jotka keikauttivat budjettia. Lasten hyvinvointi on aina etusijalla, joten viikon ruokarahat menivät heti heittämällä kunnon välikausikenkiin. Siitähän ei tule mitään, että huonoilla kengillä pitäisi mennä pellolle peuhaamaan. Ei ja ei.

No, tätä budjettilovea seurasi sitten molempien turnausviikonloppu. Sen seitsemän peliä kun vetää tukka märkänä, on aterioita oltava isolla kädellä tarjolla. Mielellään vielä sellaista syötävää, että se maistuu hyvälle ja sisältää hurjasti energiaa. Niihin ruokasunnitteluihin meni heti extraeuroja. Seuraavaksi tuli sitten koulun herkkupäivä, kaverisynttäriä ja lahjahankintaa, eläinlääkärikäyntiä ja kaikenlaista selittelyä. Niin ja sehän on myös mainittava, että ostin töihin hullun kalliit eväät kiiressä hypermarketista, kun olin ohjelmoinut itseni ajallisesti väärin ja oletetun tunnin sijaan kauppa-aikaa olikin 2 minuuttia. Kyllä, ostin kallista kalaa ja huonoja kasviksia 😦

Näiden selittelyjen jälkeen jatkan tietenkin vielä, että pihistely ontuu edelleenkin. Lasten syysloma muuttaa hieman ostosuhteita. Normaalistihan tuo armas valtio tarjoilee yhden laatulounaan ja nyt lomaviikon ajan täytyy tietenkin huomioida tämä menoerä.

Meillä asuu myös yksi syömishäiriöinen karvamaisteri. Sen eväisiin uppoaa varmaankin enemmän kuin aikuisihmisen, koska nirsoilee mielivaltaisesti tarjoilun kanssa. Munankuorimurekkeita ei oikein kiinnosta omalle lautaselle laittaa, joten biopyttyyn joutaa kaikki koiran hylkäämät eväät. Nälässä ei raasua pidetä, joten siitä lähdetään. Se ansaitsee parasta mahdollista hoivaa ja huolenpitoa. Se saattaa tarkoittaa sitä, että ruokakoriin asetellaan paistijauhelihaa, lintufilettä ja luomulaatuista oliiviöljyä 😀 Mitäpä sitä ei karvalapsen eteen tekisi ❤

Lisäksi asuinpaikallani on ollut syyskuun loppupuolelta asti vesikriisi. Ensin olimme bakteeriveden riepoteltavana ja nyt koko lokakuun sitten kloorinhajuisissa uimahallitunnelmissa. Pulloveden kuljettaminen käy toki treenistä, mutta se näkyy myös lompakossa. 10 litran pönikkä maksaa noin 4 euroa ja sitähän kuluu viiden hahmon taloudessa kuuden viikon aikana jokunen litra. Tämä tulee siis näkymään isona hyppynä laskentakaaviossa.

Valitsin huonon kuukauden. Sen tarkemmin ajattelematta auton katsastusta, vaatehankintoja, syysloman ajankohtaa, treeniturnauksia jne. Kuittikasa odottaa kuitenkin laskentaa ja se tullaan sovitusti suorittamaan tämän kuun viimeinen päivä. Tietysti vähän harmittaa, ettei ole ihan samanlaista panosta tähän touhuun kuin olin etukäteen ajatellut. Työkiireet imaisevat mukaansa niin, ettei ennen tai jälkeen työputken ole voimavaroja lähteä laskemaan euroja markettiin. Mieluummin lepään, treenaan ja ulkoilen 😀 No, valintoja toki. Olisihan sitä aikaa ja jostain varmaan löytyisi myös tarmoa, mutta kanavoin ne mieluummin muualle.

Jatketaan lokakuuta. Katsotaan, minkälainen superlasku sieltä on tulossa ruokaostosten osalta ja tässä vaiheessa voisin ennustaa sen kuukausisaldon kohoavan ainakin 800 euroon. 650€ olisi ollut hieno summa, jota alunperin hieman tavoittelinkin, mutta sen yli mennään ihan reilusti. Toivottavasti kuitenkin jotain jää tästä kuusta käteen. Ja jos ei rahallisesti, niin kokemuksellisesti ainakin 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s