Tosielämän Black Friday

Kaiken hyvinvoinnin, virkeyden ja terveyden mahtavin jalusta on nukkuminen. Kukaan ei jaksa olla mukava, empaattinen, välittävä, kiinnostunut ja kiva, jos ei saa nukkua riittävästi ja laadukkaasti. Koko elämänhallinta romahtaa, jos ja kun yöunet ontuvat. On melkein mahdotonta tehdä hyviä valintoja ja kulkea terveyskylki edellä, jos silmä lupsuu ja päässä jäytää synkkä väsymys.

On tietysti omituisia robotti-ihmisiä, joiden rytmit eivät rumbaile yhtään, vaikka unensaanti olisi kolme minuuttia viikossa. Sitten on meitä neuroottisia torkkutammoja, joiden maailma keikahtaa heti, jos kahdeksan tunnin unet jäävät vain seitsemään ja puoleen. No, liioittelua. Tiedän 😀

Aihe on nyt kuitenkin hyvin ajankohtainen. Ihanat lomasuunnitelmat haihtuivat ilmaan, kun universumi päätti, ettei nyt ole rentoilun ja pörrösukkailun aika. Poikalapsi sairastui ja hankki koko pitäjää häiritsevän infektioyskän. Meillä ei ole kukaan nukkunut pariin päivään eikä varmaankaan koko kunnassa. Sellaista paukeutta taukoamatta, että lähtee järki päästä. Nuku siinä sitten.

Omakohtaisesti unen merkitys on aivan valtava. Olen oikea munapää, jos majesteettisia unia häiritään ja toisekseen, kroonisesti kipeä kroppa vaatii elpymisunta riittävästi, jotta se jaksaa palvella asianmukaisesti. Lisäksi olen niin ärjyluonteinen, etten siedä edes itse itseäni väsyneenä, joten en voi kuin pyydellä anteeksi taloyhtiön jäseniltä epäasiallista käytöstäni.

Uni. Tuo kaikkein kaunein asia ❤ Se mahdollistaa sen, että ruokailurytmi on säännöllinen. Ateriavalinnat ovat adekvaatteja ja kurkun pilkkomisen lisäksi kiinnostaa makrojaukauma ja lisäravinteiden tarve. Uni antaa energiaa treenaamiseen ja arkiaktivisuuteen. Se tarjoilee hyvän äidin ja leppoisan perhe-elämän elementit ja huolehtii siitä, että valtakunnassa on kaikki kunnossa. Uni elvyttää, rauhoittaa, palauttaa ja tekee ihmisestä siedettävän.

Viimeiset pari päivää olen siis ollut valveilla. Kiukkuisena ja nalkuttavana akkana. Kukaan ei ole osannut mitään eikä mikään ole mennyt oikein. Olen syönyt sellaista skebeliä, että ihosolut ovat liekeissä ja keskivartalon lihavuus valuu naapuritontille. Siltä se ainakin tuntuu, kun tekee huonoja valintoja.

Ei vain jaksa. Eikä pysty. Ainoa toive on se, että saisi nukkua kolme päivää putkeen ja saisi herätä normaalin virkeänä ja iloisena.

Ehkä huomenna on kaikki toisin. Toivotaan ainakin niin.

Hienoa viikonloppua ja nukkukaa hyvin 😀

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s